Yliopistokeskusten yhteinen 100 haastetta -kampanja starttaa

Suomen yliopistokeskukset juhlistavat Suomi 100 -juhlavuotta käynnistämällä yhteisen 100 haastetta -kampanjan. Kampanjassa alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset haastavat yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla....

Suomen yliopistokeskukset juhlistavat Suomi 100 -juhlavuotta käynnistämällä yhteisen 100 haastetta -kampanjan. Kampanjassa alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset haastavat yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla. Haastajien joukossa on niin elinkeinoelämän, kolmannen sektorin, urheilun, viihteen, politiikan kuin mediankin edustajia.

Yliopistokeskuksen tutkijat, kehittäjät ja opettajat vastaavat haasteisiin, esittävät omia ratkaisujaan ajankohtaisiin ja polttaviinkin ongelmiin. Samalla yliopistokeskukset kertovat laajasta osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnassa.

Porissa kampanja starttaa videoilla, joissa yliopistokeskukselle haasteen heittävät pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri, SPR:n Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén sekä Norilsk Nickelin toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

Haastekampanjalla on oma sivustonsa http://www.100haastetta.fi/, jossa kaikkien yliopistokeskusten haasteet ovat nähtävissä. Videoita ja haasteita lisätään sivustolle vuoden aikana.

Suomessa toimii kuusi yliopistokeskusta: Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Porissa ja Seinäjoella. Ne täydentävät Suomen yliopistokenttää alueilla, joilla ei ole omaa yliopistoa.

Yliopistokeskuksissa tehdään yliopistollista, omaa aluetta hyödyttävää tutkimusta sekä annetaan korkeatasoista opetusta.  Yliopistokeskusten tavoitteena on saavuttaa synergiaetua alueella sekä vahvistaa yliopistotoiminnan näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta.

Porin yliopistokeskuksen haastevideot:

Miten somessa rakentuva naisurheilijakuva eroaa valtamediassa rakentuvasta naisurheilijakuvasta?
Vastaajana Riikka Turtiainen, Turun yliopisto

Miten houkutella nuoria mukaan vapaaehtoistoimintaan?
Vastaajina: Riikka Korkiamäki ja Eriikka Oinonen, Tampereen yliopisto

Mitä internet of things voi tarjota satakuntalaisille yrityksille?
Vastaajana Marko Seppänen, Tampereen teknillinen yliopisto

Yliopistokeskusten kaikki haasteet:
http://www.100haastetta.fi/


Lisätietoja:
Koordinaattori Piritta Huhta
Porin yliopistokeskus
040 8262 889 piritta.huhta@ucpori.fi