Yrittäjyyskasvatuspäivillä Porissa vieraileva professori Luke Pittaway: Oppijalähtöisyys avain menestykseen

Peruskoulun opetussuunnitelmiin yrittäjyyskasvatus otettiin jo vuonna 1994 ja nykyään yrittäjyyskasvatus on pakollinen osa opetussuunnitelmaa kaikilla perusasteilla. Yrittäjyyttä opetetaan laajasti ammattikorkeakouluissa ja useimmissa yliopistoissa....

Peruskoulun opetussuunnitelmiin yrittäjyyskasvatus otettiin jo vuonna 1994 ja nykyään yrittäjyyskasvatus on pakollinen osa opetussuunnitelmaa kaikilla perusasteilla. Yrittäjyyttä opetetaan laajasti ammattikorkeakouluissa ja useimmissa yliopistoissa. Miten yrittäjyyttä voidaan opettaa ja tukea? Millaisia yrittäjyyskasvatusmalleja on olemassa? Millaisia tuloksia yrittäjyyskasvatuksella on saatu? Miten yrittäjyyskasvatusta voidaan arvioida? Mitä haasteita yrittäjyyskasvatukseen liittyy?

Näistä kysymyksistä kokoontuvat yrittäjyyskasvatuksen tutkijat, opettajat ja muut toimijat keskustelemaan ja vaihtamaan tietoa Yrittäjyyskasvatuspäiville Porin yliopistokeskukseen 24.-25.9.2015. Päivät kokoavat yhteensä noin 90osallistujaa eri puolelta Suomea, ja muutaman Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yrittäjyyskasvatuksen pääpuhujaksi saapuu yrittäjyyskasvatuksen arvostettu tutkija professori Luke Pittaway Ohion yliopistosta Yhdysvalloista. Pittaway tarttuu torstain puheenvuorossaan ajankohtaiseen ja käytännönläheiseen teemaan: yrittäjyyskasvatuksen arviointiin ja pohtii omien kokemustensa kautta opetuksen arvioinnin malleja ja mahdollisuuksia.

Opetusteknologia kehittyy jatkuvasti ja siihen liittyvää osaamista on tarjolla vahvasti myös Porin yliopistokeskuksessa. Päivien toisena pääpuhujana perjantaina onyliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta, joka esittelee oppilaiden ja opiskelijoiden itse tekemiä videoita oppimisen välineinä.

Yrittäjyyskasvatuspäivät näkyvät myös TiedeAreenassa! Perjantaina 25.9. klo 13-15 järjestetään kaikille avoin yrittäjyyskasvatusseminaari osana TiedeAreenaa.

Yrittäjyyskasvatuspäivät järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja järjestelyistä vastaa Yrittäjyyskasvatuksen Tutkimusseura ry yhteistyössä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kanssa. Yrittäjyyskasvatuspäivien puheenjohtajana toimii yrittäjyysprofessori Ulla Hytti Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta. Hytti on myös Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran puheenjohtaja.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

http://www.ucpori.fi/yktt2015
http://www.tiedeareena.fi

Sisällöt
Professori Ulla Hytti
Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
ulla.hytti@utu.fi, 040 540 9112

Seminaarin käytännön järjestelyt
Seminaariassistentti Teija Kourujärvi
Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
teija.kourujarvi@utu.fi, 050 464 6009