Yritysideakilpailun voitto Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikköön

ALL IN Pitch yritysideakilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Kilpailu on yksi All In –hankkeessa kehitetyistä yrittäjyysopetuksen toimintamalleista.  Tämä Satakunnan yhteinen yrittäjyysopetuksen kehittämishanke All In käynnistyi vuoden 2015 lopussa...

ALL IN Pitch yritysideakilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Kilpailu on yksi All In –hankkeessa kehitetyistä yrittäjyysopetuksen toimintamalleista.  Tämä Satakunnan yhteinen yrittäjyysopetuksen kehittämishanke All In käynnistyi vuoden 2015 lopussa Satakunnan ammattikorkeakoulun johdolla ja siihen osallistuvat molemmat toisen asteen ammatilliset oppilaitokset Sataedu ja Winnova sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö. 

Alkukarsintoja järjestetään halukkaille kussakin oppilaitoksessa. Kauppakorkeakoulussa kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat saivat mahdollisuuden osallistua alkukarsintaan Johdatus yrittäjyyteen –kurssin kautta. Kisaan lähti mukaan kolme kauppakorkeakoulun joukkuetta, joista kaksi eteni finaaliin. Kilpailun semifinaali ja finaali järjestettiin yleisön edessä Puuvillan kauppakeskuksen tapahtumalavalla. Tänä vuonna semifinaalin 13 esityksestä finaaliin arvovaltainen raati valitsi kuusi yritysideaa, joista kolme parasta yritysideaa palkittiin 1500 euron stipendillä. Kilpailua tukevat  Länsi-Suomen Osuuspankki, Porin yrityspalveluyhdistys Enter ja Satakunnan Kansa.
 
Yksi ALL IN Pitch –finaalin voittajista oli Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön 1. vuosikurssin opiskelijoiden Anttoni Aatolan ja Juulia Torkin  yritysidea Old but Gold.

Yritysidean pohja syntyi Johdatus yrittäjyyteen –kurssilla. Syntyi Old but Gold -konsepti, joka järjestää hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia ikäihmisille. Aatola ja Torkki jatkojalostivat ideaa ja osallistuivat ALL IN Pitch –yritysideakilpailuun.

- Kilpailuun valmistautuminen ja osallistuminen finaaleihin antoivat meille kokemuksen, jota emme unohda koskaan. Oli hienoa päästä esittelemään ideaa kauppakeskuksen lavalla yleisön edessä. ALL IN Pitch -kilpailuun osallistuminen oli meille paljon muutakin kuin esiintymistä Puuvillan lavalla. Opimme prosessin aikana yhdessä toimimisen, suunnittelun ja hyvän valmistautumisen merkityksen. Voitto lämmittää mieltämme. Teimme parhaamme ja se tuotti tulosta!, Aatola ja Torkki kertovat.

Voittajat suosittelevat lämpimästi osallistumista vastaavanlaiseen kilpailuun alasta riippumatta. Innovaatio- ja yritysideakilpailut saavat pohtimaan sellaisia yritysmaailman asioita, joita ei esimerkiksi koulussa opeteta. Kisa antaa rohkeutta ja kehittää esiintymistaitoja, jotka ovat jokaisella alalla lähes välttämättömiä työelämän taitoja.

All in

All In Pitch -yritysideakilpailussa mojovan 1500 euron rahapalkinnon voittaneet Juulia Torkki ja Anttoni Aatola Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta. Projektitutkija Lenita Nieminen sparrasi kauppakorkeakoulun joukkueita. (kuva: Marko Mikkola)