Vappu alkoi soutukilpailulla

Opiskelijavapun juhlinta alkoi soutukilpailulla 25.4.2007Opiskelijoiden viikon mittaiset vapun juhlinnat ja samalla kuudennen Wabbrobaturin aloitti tänä keväänä 2007 kirkkovenesoutukilpailu, jossa vastakkain soutivat ensin opiskelijoiden edustajat...

Opiskelijavapun juhlinta alkoi soutukilpailulla
25.4.2007

Opiskelijoiden viikon mittaiset vapun juhlinnat ja samalla kuudennen Wabbrobaturin aloitti tänä keväänä 2007 kirkkovenesoutukilpailu, jossa vastakkain soutivat ensin opiskelijoiden edustajat yliopistokeskuksesta ja Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja näiden jälkeen samojen oppilaitosten henkilökunnan edustajat.

Opiskelijoiden soutajista voiton vei yliopistokeskuksen joukkue ja henkilökuntien kisaajista voitti puolestaan ammattikorkeakoulu.

Porilainen versio erosi suuresta maailmasta tutun Cambridgen ja Oxfordin yliopistojen välisestä soutukilpailusta leikkimielisyydellään ja hurtilla huumorillaan.

Yliopistokeskuksen opiskelijajoukkueeseen kuulunut Miretta Kujamäki kiteytti pilke silmäkulmassa koko voittajajoukkueen tunnot soudun jälkeen.

– Me vain olimme ylivoimaisia. Vastustaja olisi voinut todellakin olla haastavampi. Tylsää kun joutuu tuollaisia kumivenesoutajia vastaan taistelemaan.

Tervehdyksiä ja lupaus
opiskelijatalosta

Ennen soutukilpailua opiskelijoille toivat omat vapputervehdyksensä molempien opiskelijayhdistysten, Pointerin ja Sammakon edustajat, sekä Porin yliopistokeskuksen johtaja, dosentti Martti Sinisalmi, joka toi mukanaan tervehdyksensä myös Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtorilta ja Porin yliopistokeskuksen akateemisilta laulajilta.

Martti Sinisalmi kiitteli puheessaan ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen välistä yhteistyötä.
– Satakunnan korkeakoululaitoksen yhteinen strategia on saanut aikaan merkittävän tekniikan alan koulutusuudistuksen ja sen työryhmissä on hyvä henki ja vauhti.
Sinisalmi kehotti pitämään leikkimielen mukana ja toivotti onnea ja menestystä jokaiselle venekunnalle.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus toi kaupungin terveiset ja kertoi Poriin suunnitteilla olleesta opiskelijataloajatuksesta tulevan totta.

– Taloon olisi tarkoitus järjestää opiskelijoille tiloja harrastaa ja pitää tilaisuuksiaan. Mahdollisesti sinne tulisi myös jonkinlaista ravintolatoimintaa.
Näillä näkymin talon olisi Hannuksen mukaan määrä avata ovensa jo ensi talven aikana.

Teksti: Eija Hammarberg