Vappu talkoovoimin

Vain pari airoa katkesi – viikon mittainen Akateeminen Wappu sujui suuremmitta kommelluksitta 15.5.2008 Porin yliopistokeskuksen opiskelijat juhlivat perinteisesti vappua täydet seitsemän päivää. Tapahtumat alkoivat jo 25.4. pöytäjuhlilla eli...

Vain pari airoa katkesi –
viikon mittainen Akateeminen Wappu sujui suuremmitta kommelluksitta
15.5.2008

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat juhlivat perinteisesti vappua täydet seitsemän päivää. Tapahtumat alkoivat jo 25.4. pöytäjuhlilla eli sitseillä ja jatkuivat vapun päivän siiliaamiaiseen Raatihuoneen puistossa ja uusien opiskelijoiden kasteeseen Porin Etelärannassa. Pointer ry:n varapuheenjohtaja ja vapusta vastannut Anna-Kaisa Rantanen oli vapunviettoon kokonaisuutena tyytyväinen.

– Vappu meni itse asiassa odotuksiin nähden todella hyvin. Juuri purimme tapahtumia Pointerin hallituksen kanssa ja olimme etenkin soututapahtumaan erittäin tyytyväisiä.
Pointer ry:llä onkin suunnitelmissa kehittää jo ensi vuonna vapun aaton soututapahtumaa vielä laajemmaksi koko kansan tapahtumaksi.

– Tulevana vuonna on lisäksi tarkoituksena lisätä Porin eri korkeakoulujen opiskelijayhdistysten yhteistyötä erilaisten opiskelijatapahtumien järjestämisessä.

Syksyllä jatketaan

Yyterin seikkailupäivän, biljarditurnauksen, kyykkäturnauksen ja monen muun vappuviikon tapahtuman järjestämiseen osallistui Anna-Kaisa Rantasen mukaan yhteensä viisitoista talkoolaista.

Vaikka tapahtumia oli paljon, ja opiskelijavapun vietto toisinaan hieman kosteaakin, jäi Porin ylioppilasyhdistyksen tapahtumabudjettiin varaama jokavuotinen ns. vahinkoraha tänä vuonna koskemattomaksi.

– Muita kommelluksia tai vahinkoja ei koko viikon aikana sattunut kuin kirkkoveneiden kaksi katkennutta airoa, Rantanen naurahtaa.

Vapun jälkeen Anna-Kaisa Rantanen ei paljoa lepäillyt, vaan paiski tuota pikaa jo kesätöitä Turun sosiaalitoimistossa. Viikon bileputkikaan ei saanut tarmokasta nuorta naista väsymään.

– Kyllä sitä viikon jaksaa, kun koko vuoden taas voi seuraavaa vappua odotella.
Kesällä ei juuri opiskelijarientoja vietetä, mutta syksyllä on taas luvassa perinteiset uusien opiskelijoiden tutustumistapahtumat, kastajaiset, Halloweenit, pikkujoulut… ei kun voimia keräämään.

Teksti: Eija Hammarberg