Verkkolehden ensimmäinen syksy

VERKKOLEHDEN ENSIMMÄINEN SYKSY22.1.2006 Syksyllä 2005 käynnistetty Porin yliopistokeskuksen verkkolehden perustaminen on ollut mielenkiintoinen hanke. Julkaisujärjestelmä, verkon mahdollistama uudenlainen tapa uutisoida nopeasti ja juttujen...
VERKKOLEHDEN ENSIMMÄINEN SYKSY

22.1.2006

Syksyllä 2005 käynnistetty Porin yliopistokeskuksen verkkolehden perustaminen on ollut mielenkiintoinen hanke. Julkaisujärjestelmä, verkon mahdollistama uudenlainen tapa uutisoida nopeasti ja juttujen vaihtaminen toiseen ovat erilaisia perinteiseen printtimediaan verrattuna. Tarkoitus ei ollut tehdä niin sanottua sanomalehden näköispainosta, vaan uudenlainen ja helppolukuinen jutuista koostuva paketti. Sivu vaihtuu osa kerrallaan, ja arkistosta saa lukea etusivulta poistuneet jutut.

Etusivun ja varsinaisen juttusivun visuaalinen ilme vaihtunee toisenlaiseksi vielä kevään kuluessa. Olemme visuaalisen ilmeen ja tekijän ja lehden taittajan Hanna-Marian kanssa vastaanottaneet palautetta niin yliopistokeskuksen johdolta, sen viestintäryhmältä sekä taideteollisen korkeakoulun opiskelijoilta. Kaikki ehdotukset eivät ole mahdollisia toteuttaa, sillä julkaisujärjestelmä on teknisesti rajallinen, toisaalta vähäiset työntekijäresurssit asettavat omat rajansa.

Juttuvinkit, jutut ja palaute tervetullutta

Verkkolehdelle on ehdotettu useita nimiä, joiden joukosta valitaan se, jolle haetaan oma domain. Jatkossa verkkolehti löytyy omalla nimellä, eikä sitä tarvitse enää selata yliopistokeskuksen nimen alta. Olen saanut kiitettävästi juttuvinkkejä yliopistokeskuksen eri yksiköiltä ja toimijoilta. Jonkun verran ovat jutut syntyneet oman aktiivisuudenkin pohjalta.

Useita tekniikan tohtoreita on valmistunut yliopistokeskuksessa syksyn aikana, joista juttu on julkaistu toistaiseksi kahdesta. Tämä syystä, että etusivu olisi käytössä mahdollisimman laajasti kaikkia yksikköjä ajatellen.

Otan edelleen vastaan juttuvinkkejä, valmiita juttuja, sekä palautetta ja parannusehdotuksia. Ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että verkkolehti ilmestyessään on raakile, joka kypsyy ja kehittyy jatkuvasti lukijoiden ja tekijöiden näkemysten mukaisesti.

Hyvää alkanutta vuotta, toivoo Eeva Sinerjoki, verkkolehden päätoimittaja eeva.sinerjoki(at)utu.fi p. 050 380 4063