Edupoint kouluttaa ja kehittyy

Täydennyskoulutuskeskus Edupointin toimistossa vierailevat löytävät nyt koulutuspäällikön tuolilta uuden työntekijän, Anna-Maria Moisio-Varpelan. Hän siirtyi Edupointin puikkoihin Satakunnan ammattikorkeakoulun täydennyskoulutussuunnittelusta.-...

Täydennyskoulutuskeskus Edupointin toimistossa vierailevat löytävät nyt koulutuspäällikön tuolilta uuden työntekijän, Anna-Maria Moisio-Varpelan. Hän siirtyi Edupointin puikkoihin Satakunnan ammattikorkeakoulun täydennyskoulutussuunnittelusta.

-Oikeastaan vain työympäristö ja työkaverit ovat vaihtuneet. Edupointissa jatkan edelleen työtä korkeakoulumaailmassa, asiantuntijoiden ja täydennyskoulutuksen parissa, mutta hieman eri perspektiivistä kuin ammattikorkeakoulussa, Moisio-Varpela toteaa.

Porin yliopistokeskuksessa toimiva, Tampereen teknillisen yliopiston alainen täydennyskoulutuskeskus Edupoint ylläpitää kahta erilaista ylemmän johdon täydennyskoulutusohjelmaa sekä järjestää lisäksi yrityksille erikseen suunniteltavia koulutuksia.

Valttikorttina paikallisuus

Moisio-Varpela kertoo, että lähiaikojen tavoitteena on ennen kaikkea jatkaa tasokkaan koulutustoiminnan ylläpitämistä. Toisaalta suunnitelmissa on myös nostaa Edupointin tunnettuutta paikallisena toimijana.

-Vaikka toimimme täällä Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksen alaisena, olemme Puuvillassa aidosti paikallinen toimija ja teemme työtä porilaisen ja satakuntalaisen yritystoiminnan hyväksi, Moisio-Varpela muistuttaa.

Hän kertoo, että suunnitelmissa on esimerkiksi selkeyttää tältä osin Edupointin verkkosivuja. Lisäksi tarkoituksena on markkinoida entistä aktiivisemmin yrityksille persoonallisesti räätälöityjä koulutuksia ja saada nostettua niiden tunnettuutta.

- Olemme myös äskettäin perustaneet Edupointille omat Facebook-sivut, joita kannattaa seurata. Päivitämme sinne ajankohtaisimmat tiedot tulevista koulutuksista ja tapahtumista.

Kansainvälisiä tuulia

Tulevana syksynä pyörähtävät jälleen käyntiin Edupointin koulutukset, JOKO-johtamiskoulutusohjelma sekä General eMBA, ja sen ohessa yrittäjille suunnattu oma MBA-koulutus. Kummankin koulutusohjelman hakuaika on parhaillaan käynnissä.

-JOKO-ohjelma käynnistyy nyt 30. kertaa, ja juhlavuoden kunniaksi tiedossa on esimerkiksi isommat avajaiset ja muuta pientä erikoisohjelmaa, Moisio-Varpela lupailee.

Paikallisuuden lisäksi General MBA -ohjelmaan osallistujat saavat koulutukseen myös kansainvälistä näkökulmaa, sillä koulutus  järjestetään nyt jo toista kertaa yhteistyössä yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston kanssa.

-Kansainvälinen yhteistyö on meille iso juttu, josta olemme erittäin iloisia. Koulutuksen osallistujat suorittavat yhden kokonaisen opintojakson Stanfordissa, Moisio-Varpela kertoo.

Samankaltaiset kuviot uudessa työympäristössä

Moisio-Varpela löytää paljon yhtäläisyyksiä edellisen ja nykyisen työnsä välillä.

Ennen Edupointissa aloittamistaan hän toimi kymmenisen vuotta Satakunnan ammattikorkeakoulun palveluksessa hieman eri tehtävissä, muun muassa vieraskielisten koulutusohjelmien markkinoinnissa. Koulutukseltaan hän on kansainvälisen kaupan tradenomi sekä kauppatieteiden maisteri.

- SAMKissa työni oli hyvin pitkälti samojen asioiden ja yhteistyökuppanien parissa toimimista kuin nyt Edupointissakin. Läheisiä yhteistyötahoja ovat esimerkiksi Satakunnan Yrittäjät, ELY-keskus ja Porin kaupunki.

Työpaikan vaihto tuntui kymmenen SAMK-vuoden jälkeen hyvältä, vaikka samantyyppiset työtehtävät jatkuvatkin.

-Edupointin koulutuspäällikön paikka vaikutti mielenkiintoiselta ja minulle sopivalta, ja sitä se on nyt runsaan kuukauden kokemuksen perusteella ollutkin, Moisio-Varpela kertoo tyytyväisenä.