Markkinoinnin taitaja ponnisti Porista

Markkinointia pääaineenaan Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä opiskellut Susanne Anttila on matkalla markkinoinnin huippuammattilaiseksi, mutta itseään hän ei turhia kehu.Viime keväänä Anttila pokkasi laudaturin gradustaan Kuluttajan kokema arvo...

Markkinointia pääaineenaan Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä opiskellut Susanne Anttila on matkalla markkinoinnin huippuammattilaiseksi, mutta itseään hän ei turhia kehu.

Viime keväänä Anttila pokkasi laudaturin gradustaan Kuluttajan kokema arvo mobiilissa asiointiympäristössä.

– Laudatur yllätti, vaikka tavoittelinkin Eximiaa. Kun kuulin arvosanan, kädet alkoivat täristä ja nauroin ilosta. Ohjaajani Arja Lemmetyinen ja Kati Suomi olivat mahtavia, heille kiitos.

Vuonna 2011 Porissa opiskelut aloittanut Anttila otti kandinsa jälkeen graduunsa täysin uuden aiheen.

– Gradu oli kohdallani pitkä prosessi, joka kesti kaiken kaikkiaan lähes 2 vuotta. Se valmistui osittain töiden tekemisen ohessa.

Sivuaineina Anttilalla oli yritysjuridiikka sekä johtaminen ja organisointi. Pohjalla Anttilalla on myös tradenomin tutkinto Haaga-Heliasta vuodelta 2010.

Graduaiheen valinnassa oli mukana omaa kiinnostusta ja pientä laskelmointia työmarkkinoiden kannalta.

– Kuluttajan kokema arvo ja mobiili asiointi ovat kiinnostaneet minua jo AMK:ssa. Mobiilin asiointiympäristön nopean kehittymisen ja kilpailun kasvamisen takia halusin ymmärtää paremmin kuluttajan kokemuksia.

Menestyksekkäästä akateemisen uran alusta huolimatta Anttila ei ainakaan vielä suuntaa tutkimuksen pariin.

– Ohjaajani ehdottivat minulle tutkijan uraa, mutta toistaiseksi ura markkinoinnin parissa on niin mielenkiintoinen, että en malta vaihtaa. Tosin, kuka tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Anttila pohtii iloisesti.

Alan töitä IBM:llä ja Fazerilla

Jo ennen valmistumista tie vei Anttilan Helsinkiin IBM:lle, kun hänet valittiin trainee-ohjelmaan keväällä 2013.

– Asuin silloin vielä Porissa ja kun sain paikan, tuli elämääni äkkikäännös. Minulle soitettiin torstaina että työt alkaisivat maanantaina Helsingissä – pääsetkö? Ajattelin, että tämä on niin loistava mahdollisuus, että en missään nimessä jätä väliin.

IBM:llä Anttila suunnitteli ja toteutti palvelujen markkinointia Global Business Services -yksikössä yhteistyössä markkinointipäällikön kanssa.

– Tehtäviini kuuluivat esimerkiksi perinteisten ja digitaalisten markkinointikampanjoiden suunnittelu, toteutus, koordinointi ja mittaus, sekä erilaisten tapahtumien järjestäminen. Pesti oli todella mielenkiintoinen ja kansainvälinen.

Kesäkuusta lähtien Anttila on työskennellyt Fazerilla Fazer Cafés -yksikön markkinointiasiantuntijana.

– Vastaan kahvilaliiketoiminnan markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta. On ollut jännittävä kokemus päästä hyppäämään IT-alalta kahvilaliiketoiminnan pariin ja kurkistaa b2b-markkinoinnin jälkeen kuluttajamarkkinoinnin maailmaan.

Pori-aika jäi mieleen

– Hain maisteriohjelmaan kaikkialle muualle paitsi Helsinkiin, koska halusin kokeilla jotain uutta. Sain hyväksymiskirjeen Itä-Suomen yliopistoon ja Poriin. Valitsin Porin. Opiskeluvuoteni Porissa kuuluvat ehdottomasti elämäni parhaimpiin aikoihin, Anttila kertoo.

Anttila oli mukana opiskelijatoiminnassa esimerkiksi Porin kyltereiden hallituksessa.

– Yliopistokeskuksessa on tiivis yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne. Aktiivinen opiskelijaelämä ja kyltereiden PorKy-henki ovat mahtavia juttuja.

Aktiiville jäikin Porista hyödyllisiä verkostoja työelämään asti.

– Olen tehnyt yhteistyötä muutaman Porista valmistuneen opiskelijan kanssa. Kontakteista on aina hyötyä työuralla, koskaan ei tiedä kenet löytää ja mistä.