Simo on ylpeä UCPorilainen

Oulusta kotoisin oleva Simo Inkilä on monelle tuttu kasvo ravintola Sofiasta. Vuodesta 2004 lähtien ravintolapäällikkönä Sofiassa työskennellyt Simo kertoo, että hektisetkin päivät taittuvat mukavasti, kun on hyvä tiimi ja mukavat asiakkaat. Vaikka...

Oulusta kotoisin oleva Simo Inkilä on monelle tuttu kasvo ravintola Sofiasta. Vuodesta 2004 lähtien ravintolapäällikkönä Sofiassa työskennellyt Simo kertoo, että hektisetkin päivät taittuvat mukavasti, kun on hyvä tiimi ja mukavat asiakkaat.

Vaikka ravintola Sofia sijaitsee yliopistokeskuksessa ja tulvii lounasaikaan opiskelijoista, ei Sofia ole pelkästään opiskelijaravintola. Ravintola kuuluu Fazeriin ja on avoin kaikille. Suurin osa asiakkaista on opiskelijoita sekä yliopistokeskuksesta että muista oppilaitoksista, mutta myös muita asiakkaita on paljon. Yritysasiakkaat, erilaiset tilaisuudet, perhejuhlat ja työyhteisöjen juhlat työllistävät Sofian henkilökuntaa. Simo kertookin, että Sofiassa järjestetään vähintään yksi iltatilaisuus viikoittain.

Simo on ilmeisen ylpeä ravintolasta ja tiimistään. Tilat ovat viihtyisät ja ammattilaiset hoitavat kiireisen lounasajankin sujuvasti. Tänään on hampurilaispäivä, joten linjaston sujuvuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Erilaiset teemapäivät meksikoteemasta mieliruokaviikkoon tuovat piristystä arkeen. Yksi mukava muutos on myös noin vuoden pyörinyt lauantailounas.

- Haluamme tarjota lämmintä kotiruokaa ihmisille myös lauantaisin, ja silloin käykin paljon myös perheitä ja senioreita, kertoo Simo.

UCPorin henki

Simo puhuu kuuluisasta UCPorin hengestä; mitä se on? Ravintola Sofia on ollut jo pitkään mukana vappuna järjestettävässä silliksessä eli Raatihuoneenpuiston silliaamiaisessa. Sillis on osa opiskelijoiden vappuperinnettä, ja Simo on mielellään mukana tässä perinteessä.

- Se on yhdessä tekemistä opiskelijoiden kanssa. Se on sitä UCPorin henkeä, sanoo Simo.

Myös Sofiassa on oma henkensä, Sofian henki. Sen voi aistia ystävällisestä tunnelmasta, kun astuu ovista sisään. Simo pitää tärkeänä sitä, että esimerkiksi pidempää tulleille yritysasiakkaille näytetään, että myös Porissa on osaamista ja asiakkaista pidetään huolta. Simo kuvaileekin, että erityisen hienoa työssä ovat onnistumiset tiimin kanssa.

Lepo ja leffat työn vastapainona

Simon vahvuuksia ovat myyntityö ja asiakastuntemus, ja nämä näkyvät päivittäisessä työssä. Asiakkaiden kanssa Simo toimii luontevasti, ja hänet näkeekin tämän tästä juttelemassa asiakkaiden kanssa kuulumisia.

Simo on ammatiltaan keittiöpäällikkö, ja hän tykkää laittaa myös vapaa-ajalla kotona ruokaa. Vapaa-aika kuluu lisäksi sählyn, biljardin ja leffojen parissa. Simo tunnustaa olevansa elokuvafriikki, ja kertoo, että Oscar-gaala tuli katsottua tänäkin vuonna. Viimeisimpinä elokuvina hän mainitsee katsoneensa Kummisetä-trilogian. Hektisen työn vastapainoksi Simo osaa siis myös rentoutua ja vain levätä.

Haastattelun lopuksi tiedustelin Simolta vielä sopivaa mainoslausetta Sofiasta. Pienen miettimisen jälkeen Simo vastaa:

- Arvoilla arjesta juhlaan.