Suomi tekoälyn paalupaikalla –seminaari

Porin yliopistokeskuksessa järjestetään Suomi tekoälyn paalupaikalla –seminaari 16.5.2018. Tekoälyn bisnesseminaari on suunnattu kaikille uusista teknologioista ja niiden luomista liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostuneille. Tavoitteena on kannustaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään globaalin digitaalisen murroksen mahdollisuudet.

Seminaarissa esitellään uusien teknologioiden mahdollisuuksia sekä avataan keskustelua tekoälyn aiheuttamasta muutoksesta parhaiten ymmärtävien ja tavallisten kansalaisten ja päätöksentekijöiden kesken.

- Teknologioista voi puhua monella tasolla. Paikalle voi tulla, vaikka olisit aiemmin vain kuullut käsitteet tekoäly, Big Data tai Internet of Things, seminaarin puheenjohtaja ja Tampereen teknillisen yliopiston tuotantotalouden professori Marko Seppänen sanoo.

Tulevaisuus on jo täällä

Tekoälyn uskotaan mullistavan liikenteen, teollisuuden, terveydenhuollon ja työelämän seuraavien vuosien aikana.

- Tekoäly ilmiönä koskettaa meitä kaikkia.  Älypuhelimien sovellukset, esimerkiksi reittioppaat, ovat hyviä esimerkkejä tekoälyn algoritmeista arkipäivässämme, Seppänen kertoo.

Osallistujilla hyvä tilaisuus pohtia, miltä tekoälyn maailma näyttää, ja saada tietoa minkälaisia teknologioita harkita oman organisaation liiketoimintaan. Tekoäly, Big Data ja IoT teknologioina tarjoavat työkaluja ja toimintatapoja, jotka mahdollistavat muun muassa älykkään, tiedolla ohjatun liiketoiminnan syntymisen.

Korkean tason tekoälytutkimus hyötykäyttöön

Suomessa on kansainvälisen huipputason tekoälytutkimusta muun muassa konenäöstä ja koneoppimisen soveltamisesta. Tämä tarkoittaa ymmärrystä siitä, miten kone oppii – joko ohjatusti tai itsenäisesti. Tutkimus vaatii algoritmien kehittämistä ja korkean tason matemaattista osaamista.

– Uusien teknologioiden hyödyntämistä suomalaisissa yrityksissä voi verrata kansainvälisen tason maratonjuoksuun. Suomenkin kärkiyritykset viilettävät kovaa ja kaukana, ja ne ovat algoritmien kehittämisessä etujoukoissa. Osa yrityksistä on kuitenkin vasta irtoamassa lähtöviivalta, ja mahdollisesti aloittamassa tekoälysovellusten hyödyntämisen, Seppänen kertoo.

Seppänen toivottaa lämpimästi kaikki tervetulleeksi Tieken, Porin yliopistokeskuksen, Satakunnan Kauppakamarin, Cimcorpin ja Elinarin järjestämään seminaariin.

Lisätietoja seminaarista täältä.