Tieto valaisee suurta yleisöä

Vuosi 2015 on Tampereen teknillisen yliopiston juhlavuosi. Yliopisto täyttää 50 vuotta ja juhlii merkkivuottaan sidosryhmille suunnatuissa tapahtumissa ympäri vuoden, mutta keskitetysti. Juhlavuoden avasi Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma Tampere-talossa...

Vuosi 2015 on Tampereen teknillisen yliopiston juhlavuosi. Yliopisto täyttää 50 vuotta ja juhlii merkkivuottaan sidosryhmille suunnatuissa tapahtumissa ympäri vuoden, mutta keskitetysti. Juhlavuoden avasi Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma Tampere-talossa. Helmikuun alussa vietettiin TTY-viikkoa, jonka tapahtumiin osallistui satoja yritysedustajia, alumneja ja muita yliopiston yhteistyökumppaneita. Tulevan kevään aikana juhlavuosi näkyy erityisesti Wappuna, jolloin Tampereen teknillinen yliopisto rantautuu Tammerkoskeen kupeeseen.

Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään syyskuun ensimmäisellä viikolla lukuvuoden avajaisten, historiateoksen julkaisemisen ja Kampusareena-rakennuksen vihkijäisten merkeissä. Tulossa on myös näyttely TTY:n historiasta ja valoteemaan liittyvä näyttely Museokeskus Vapriikissa. Porissa TTY:n juhlavuosi tulee osaksi TiedeAreena-tapahtumaa 25. syyskuuta.

Juhlavuosi huipentuu Tekniikan päiviin 22.–24. lokakuuta, jolloin Tekniikan päivien päätapahtuma on Tampereella. Tekniikan päivät on Tekniikan Akatemia -säätiön (TAF) tapahtuma, jonka se järjestää valtakunnallisesti yhdessä yliopistojen kanssa. Tapahtuman on suurelle yleisölle ja koululaisille suunnattu maksuton teknologiatapahtuma, joka kerää yhteen Suomen parhaimmat tieteen ja teknologian asiantuntijat kertomaan tuoreimmat kuulumiset omilta aloiltaan. Tapahtuma on ensi kertaa aidosti valtakunnallinen ja päätapahtuma toteutetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tampereen päätapahtuman lisäksi satelliittitapahtumat järjestetään Helsingissä, Turussa ja Oulussa.

Tekniikan päivät toteutetaan nyt ensi kertaa uudistetulla konseptilla, jossa tapahtuman pääkohderyhmänä ovat suuri yleisö sekä koululaiset. Tampereen päätapahtumassa suurelle yleisölle tarjotaan yleisöluentoja ja oheisohjelmaa. Lisäksi tekniikkaa konkretisoidaan demoilla ja oheisohjelmalla, kuten valoteemaisella Science Slamillä, jossa tutkijat esittelevät tutkimustaan stand-upin keinoin. Tekniikan päivien ohjelmassa on myös erikseen yrityksille suunnattu seminaari.

Tekniikan päivien 2015 teema on big datasta johdettu ”tiedon valoa”. Tietoteeman suunnittelun lähtökohtana on digitalisaatio ja big data sekä YK:n valon vuosi. Tapahtuman teema linkittyy myös TTY:n juhlavuoden valo-teemaan.

 

Kristiina Tattari
TTY:n koordinaattori

Lisätietoja Tekniikan päivistä
TTY:n juhlavuoden ohjelmaan voi tutustua verkossa osoitteessa www.tut.fi/juhlavuosi.