Viikko hyvinvointia lähtölaukaus keväälle

Voin hyvin, siis olen4.4.2011 Ennen kuin lenkkipolut ovat taas kuivia ja naistenlehdet aloittavat jokavuotisen ”kesäksi kuntoon” –kampanjoinnin kiiltävillä sivuillaan, Porin yliopistokeskus keskittyi viikon ajan niihin tekijöihin, joiden avulla...

Voin hyvin, siis olen

4.4.2011

Ennen kuin lenkkipolut ovat taas kuivia ja naistenlehdet aloittavat jokavuotisen ”kesäksi kuntoon” –kampanjoinnin kiiltävillä sivuillaan, Porin yliopistokeskus keskittyi viikon ajan niihin tekijöihin, joiden avulla viimeistään kesällä voi todellakin olla kunnossa - sekä fyysisesti että henkisesti.

Monipuolisuus kaiken A ja O

Hyvinvoinnin koostuessa monesta tekijästä oli yliopistokeskuksen tarjoamat hyvinvointimahdollisuudetkin monipuoliset. Viikon aikana osallistujien oli mahdollista muun muassa käydä veloituksetta kuntosalilla, verenpainemittauksessa sekä hieronnassa. Paikallisiin hyvinvoinnin palveluntarjoajiin, joita olivat muun muassa Bobby Wellness Center, Aloe Vera/Katja Hoteinen, Energy Puls Wellness Center ja Veripalvelu, oli vaivatonta tutustua, kun kaikki tarjoajat olivat koolla keskiviikon hyvinvointimessuilla yliopistokeskuksen aulassa.

Viikon aikana monipuolisuus ei näkynyt pelkästään yliopistokeskuksessa esillä olleessa tarjonnassa, vaan kuvasti myös niitä monia tekijöitä, joita kehon ja mielen hyvinvointiin tarvitaan. Hyvinvointiahan ei saavuteta pelkästään terveellisellä ruokavaliolla, vaan yhdistelmään kuuluu vähintään myös aktiivinen liikunta.

Hyvä mieli itselle ja muille

Kun fyysinen hyvinvointi on kunnossa, voidaan helposti keskittyä henkiseen puoleen. Hyvinvointiviikko tarjosi lukuisia mahdollisuuksia tähänkin. Intialainen päähieronta tehostaa varmasti rentoutumista, Akateemisten Laulajien sävelmät hemmottelevat korvia ja Kirjurinluodossa järjestetty mölkkyturnaus tarjosi hauskan tilaisuuden tervehenkiseen kilpailuun ystävien seurassa.

Itseensä keskittyminen on hyvinvoinnin suhteen sallittua, mutta tämän lisäksi kaikilla on mahdollisuus myös kohentaa ystävien tai hieman tuntemattomampienkin elämänlaatua. Värikkäät julisteet yliopistokeskuksen seinillä rohkaisivat ohikulkijaa esimerkiksi luovuttamaan verta. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, pienelläkin teolla voi olla suuri merkitys jonkun toisen elämässä.

Hyvinvointiviikko oli siis aktivoiva ja kannustava tempaus, jonka avulla muistutettiin, kuinka omasta hyvinvoinnista voi ja pitäisi huolehtia. Vaikka viikon aikana tuskin kenenkään on mahdollista saada ihmeitä aikaan, tempaus kiteytti mukavalla tavalla hyvinvoinnin oleellisimmat tekijät ja muistutti siitä, mitä kaikkea meidän on mahdollista tehdä hyvän olon tähden joka päivä.Teksti: Laura Nyyssölä