Viimeistä kertaa

Ainejärjestön loppu Porin yliopistokeskuksessa loppuu tulevana syksynä kaksi maisteriohjelmaa, kun Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelma sekä Creative Business Management (CBM) -maisteriohjelma tulevat tiensä päähän. Samalla loppuu...

Ainejärjestön loppu

Porin yliopistokeskuksessa loppuu tulevana syksynä kaksi maisteriohjelmaa, kun Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelma sekä Creative Business Management (CBM) -maisteriohjelma tulevat tiensä päähän.

Samalla loppuu myös Aalto-yliopiston oman ainejärjestön eli Näky ry:n taru Porin yliopistokeskuksessa. Esimerkiksi Näky ry:n järjestämät joulumyyjäiset jäävät historiaan.


- Totta se on, että viimeisiä viedään. Ehkä esimerkiksi tämänkaltaisia joulumyyjäisiä voidaan järjestää vielä jossain muodossa, mutta hankalaa se tulee olemaan.

- Näky ry:n toiminta joka tapauksessa päättyy, koska myös Porin yksikön maisteriohjelmat loppuvat, kertoo yksi joulumyyjäisten järjestäjistä Elli Maanpää.

Jatkossa projekteja


Kokonaan Aalto-yliopisto ei kuitenkaan Porista katoa. Aalto-yliopisto on käynyt neuvotteluja Porin kaupungin ja Porin yliopistokeskuksen kanssa uudesta toimintamallista, joka mahdollistaisi projektiperusteisen opetuksen ja tutkimuksen Porissa. Opiskelijoita tuleva järjestely mietityttää.

- Ainakaan meillä opiskelijoilla ei ole tietoa vielä kaikista yksityiskohdista ja siitä, mitä se projektiluontoinen opiskelu käytännössä tarkoittaisi. Kyllä tulevaisuus vähän arveluttaa, pohtii Porin yksikössä opiskeleva Noora Liuhonen.

- Tähän asti Porissa opiskelu on ollut oma juttunsa ja siitä on tykätty tosi paljon. Nyt se ei vastaavanlaisena enää jatku, mikä on kieltämättä sääli.

Tulevassa järjestelyssä voi silti olla myös positiiviset puolensa.


- Toisaalta, meillä on ollut täällä Porissa aiemminkin projektikursseja, joista olen tykännyt tosi paljon. Muutoksessa voi siis olla hyvääkin. Paha kuitenkaan on vielä sanoa mitään, kun tarkkaa tietoa tai kokemuksia tuosta järjestelystä ei ole, Liuhonen pohtii.

Teksti: Timo Riihentupa