Porin Kylterit ry juhlisti kevättä vuosijuhlan merkeissä

Juhlakansa sai nauttia hyvästä ruuasta, puheista, musiikkiesityksistä sekä illan edetessä myös tanssista.
Kauppatieteen opiskelijat Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä pukeutuivat parhaimpiinsa perjantaina 09.04.2010. Kylterit kestitsivät vieraitaan eri yliopistoista ja yhteistyöyrityksistä akateemisen juhlan hengessä jo seitsemättä kertaa.

Juhlakansa sai nauttia hyvästä ruuasta, mielenkiintoisista puheista, musiikkiesityksistä sekä illan edetessä myös tanssinpyörteistä.

Etiketti haltuun

Vuosijuhlat ovat arvokas akateeminen tilaisuus, johon kuuluvat lukuisat juhlavat perinteet. Opiskelijalle ne ovatkin ensimmäinen ja paras väylä tutustua yliopiston akateemisiin juhlatapoihin.

Juhlia edeltää huolellinen valmistautuminen. Hallitus ja vuosijuhlatiimi aloittavat itse juhlan järjestämisen kuukausia aikaisemmin ja viimeiset juhlia edeltävät päivät ovat hyvin hektisiä. Myös juhlakansa on tehnyt osansa opiskelemalla juhla- ja käytöstapoja niin viini- ja etikettikoulutuksessa kuin tanssikurssillakin. Aikaa on käytetty myös juhlavan iltapuvun tai frakin etsimiseen, sekä kampausten ja asusteiden suunnittelemiseen. Näin jälkikäteen vuosijuhlakuvia katsellessa ymmärrämme yhden asian – tuo kaikki oli sen vaivan arvoista!

Juhla ei suinkaan pääty itse pääjuhlaan, vaan loppuillasta frakin rusettia voi löysätä hyvällä omatunnolla ja jatkaa iltaa vapaamuotoisemmilla jatkoilla, jotka tänä vuonna sijoittuivat yökerho Vaakunaan. Siellä tanssi jatkui vähemmän hallitusti aamutunneille asti, josta väsynyt mutta iloinen juhlakansa matkasi kotiin lataamaan akkuja seuraavan päivän perinteistä silliaamiaista varten.

Etkot, juhlat, jatkot...

Vuosijuhlat koostuvat siis varsinaista pääjuhlaa edeltävästä cocktail-tilaisuudesta, itse iltajuhlasta, sen jatkoista sekä seuraavan päivän silliaamiaisesta, jonka sijainti on aina ”erittäin salainen”.

Tänä vuonna juhlakansa kuljetettiin Luvian Laitakariin, jossa juhlijat viettivät päivän kuunnellen livemusiikkia, nauttien ruokaa ja juomaa sekä ratsastamalla hevosilla. Myös sillispaikalle vuokratut sumopainipuvut, sekä palju ja ”teekkarisauna” tuntuivat olevan suuri menestys juhlakansan keskuudessa.

Silliksen jälkeen matka jatkui Porissa sijaitsevaan Karhupanimoon. Illan hämärtyessä viimeisenä määränpäänä oli keskustassa sijaitseva Cabaret, jossa sitkeimmät tanssivat aamun pikkutunneille asti.

Kiitosten aika

Ilman yritysyhteistyökumppaneita tämän ikimuistoisen juhlan järjestäminen olisi ollut mahdotonta, joten Porin Kylterit ry haluaakin kiittää suuresti yhteistyötahoja, jotka tekivät tämän kaiken mahdolliseksi.

Myös juhlan emäntä ja isäntä, seremoniamestari, vuosijuhlatiimi, juhlapuhuja, esiintyjät, muualta tulleet kylterihallitusten ja muiden ainejärjestöjen edustajat sekä Porin Kyltereiden omat jäsenet ansaitsevat suuret kiitokset juhlan onnistumisesta.

Vuosijuhlat ovat PorKyn tapahtumien vuosittainen kohokohta, missä vanhemmat ja nuoremmat vuosikurssit juhlivat yhdessä täydellä sydämellä. Porin Kylterit ry:n hallitus 2010 kiittää lämpimästi kaikkia juhlijoita ja toivoo, että näemme ensi vuoden juhlissa!

Teksti: Lotta Tuoriniemi
Kuvat: Laura Nyyssölä
20.04.2010