Yhteistyö haussa

Yhteinen kieli löydettävä tutkimuksessa ja opetuksessa Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmän puheenjohtajana jatkaa Tarmo Lipping. Lipping työskentelee professorina Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksessa. Lippingin mukaan...


Yhteinen kieli löydettävä tutkimuksessa ja opetuksessa

Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmän puheenjohtajana jatkaa Tarmo Lipping. Lipping työskentelee professorina Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksessa.

Lippingin mukaan tutkimuksen johtoryhmän rooli on selvä:


- Päätehtävämme on koordinoida, edistää ja parantaa yliopistokeskuksen tutkimustoimintaa sekä yliopistoyksiköiden välistä tutkimusyhteistyötä, Lipping linjaa.

Eri yliopistoyksikköjen välinen yhteistyö ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti.


- Eri tieteenalat ovat eri maailmoissa. Aina välillä on vaikea löytää yhteistä kieltä. Ongelma on yleismaailmallinen.

- Vaatii rohkeutta poistua omalta alaltaan ja astua uudelle alueelle. Pitää olla hyvä syy astua 'aidan toiselle puolelle', Lipping miettii.

Lipping toivoo, että tulevaisuudessa eri yksikköjen välinen yhteistyö paranee.


- Avainsanana on vuorovaikutus, sitä pitäisi saada aikaan. Sen lisääminen ei ole helppoa, eikä mitään tapahdu itsestään, Lipping pohtii.

Yhteistyötä myös opetuksessa

Porin yliopistokeskuksen opetuksen johtoryhmän puheenjohtajaksi valittiin lehtori Kirsi Liikamaa Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

Myös opetuksen johtoryhmän rooli liittyy yhteistyöhön.


- Meidän tärkeimpänä tavoitteena on jatkaa opetusyhteistyön kehittämistä. On myös monia muita tärkeitä alueita. Esimerkiksi pyrimme löytämään keinoja, joilla yksiköissä pystytään lisäämään rahoituksen kannalta tärkeitä vähintään 55 opintopistettä suorittaneiden opiskelijoiden määriä, kertoo Liikamaa.

Opetuksen johtoryhmän tuore puheenjohtaja kuitenkin muistuttaa, että jokainen yliopistoyksikkö on erilainen.

- Kaikissa asioissa yhteistyötä ei voi tehdä. Mutta jos yhteistyöhön on mahdollisuus, niin silloin sitä pitää myös käyttää, Liikamaa päättää.

Teksti ja kuvat Timo Riihentupa