Yliopistokeskuksen lukuvuosi alkoi piknikillä

Martti Sinisalmi: Opetuksen ja tutkimuksen laatu on olemassaolon ehto 16.8.2006Porin yliopistokeskuksen johtaja, dosentti Martti Sinisalmi on tyytyväinen yliopistokeskuksen tämän hetkiseen tilanteeseen. – Rahoitus on nyt vakaalla pohjalla. Uusi...
Martti Sinisalmi:
Opetuksen ja tutkimuksen laatu on olemassaolon ehto

16.8.2006

Porin yliopistokeskuksen johtaja, dosentti Martti Sinisalmi on tyytyväinen yliopistokeskuksen tämän hetkiseen tilanteeseen.
– Rahoitus on nyt vakaalla pohjalla. Uusi sopimuskausi on alkamassa ja opetusministeriön antama tuki vakinaistaa rahavirran kaikkien viiden yliopiston kohdalla. Uusien hyvien opiskelijoiden saaminen joka vuosi on suurin tulevaisuuden haasteemme, totesi Sinisalmi yliopistokeskuksen
perinteisen piknik-tapahtuman avajaispuheessaan.
Tähän haasteeseen Porin yliopistokeskus pystyy Sinisalmen mukaan vastaamaan, mikäli sen tutkimuksen ja opetuksen laatu pysyvät edelleen korkeatasoisina. Mittareina ajan myötä toimivat myös valmistuneiden maistereiden ja väitöskirjojen määrät.

Porin yliopistokeskuksen henkilökunta vietti lukuvuoden alkajaisiksi järjestettyä perinteikästä piknikkiään tänä vuonna sisätiloissa. Kesän ainoa sadepäivä kun sattui juuri samaan aikaan. Tunnelma oli kuitenkin leppoisa ja piknik-peitot levittyivät aivan luontevasti yliopistokeskuksen kolmannen kerroksen aulatiloihin. Eväiden nautiskelun lomassa kuultiin eri yksiköiden edustajien kuulumisia ja talon oman väen musiikkiesityksiä. Olipa paikalle saatu myös tilaisuuteen kansainvälisen tuulahduksen tuonut virolais-walesilainen duo Sild.

Uusi vuosi, uudet haasteet

Kaikkien yksiköiden edustajat korostivat piknikillä käyttämissä puheenvuoroissaan yhteistyön merkitystä yliopistokeskuksen eri laitosten välillä. Avajaiskuulumisissa kerrottiin yksiköiden tulevan lukuvuoden uusista haasteista ja yhteistyökuvioista.

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön johtaja Heli Hookana kertoi yksikössään tänä syksynä alkavasta uudesta hyvinvointialan liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmasta. Professori Jari Multisilta puolestaan mainitsi Tampereen teknillisellä yliopistolla olevan kovia haasteita tulevallekin vuodelle ja kiitteli hyvin alkanutta yhteistyötä Turun yliopiston ja Taideteollisen korkeakoulun kanssa. Dekaani Marjo Mäenpää Taideteollisen korkeakoulun Porin yksiköstä puolestaan mainitsi osastonsa uutena yhteistyömuotona Pori A-i-R, Artist in Residence –ohjelman, jossa ensimmäisenä vieraana on jo philadelphialainen mediataiteilija Keri Knowles.

Osaavaa henkilökuntaa

Martti Sinisalmi ilmaisi erityisen tyytyväisyytensä Porin yliopistokeskuksen osaavaan henkilökuntaan.
– Henkilökuntamme on laadukasta ja mukana on omien alojensa kovia kykyjä. Talon oman väen tuottama julkaisutoiminta on sekin yksi laatutekijä, Sinisalmi kiitteli.

Porin yliopistokeskuksen henkilökunnan monipuolisesta osaamisesta rentoa iltapäivää viettänyt piknik-väki pääsi nauttimaan esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston bändin UPJ:n, Uuden Pauhun Joraajien, tahdissa. Mieskvartetti esitti juhlakansalle muun muassa koskettavan serenadin
naisille ja sardiineille.

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg