Yliopistokeskuksen toivotaan pysyvän Puuvillassa

Kampuksen siirtoajatukset vastatuulessa 5.2.2009 Porin yliopistokeskus näyttää juurtuneen Puuvillatehtaan alueelle siinä määrin, että Satakunnan korkeakoululaitoksen kehittäminen -raportissa esitetyt ajatukset kampusalueen siirrosta...


Kampuksen siirtoajatukset vastatuulessa

5.2.2009


Porin yliopistokeskus näyttää juurtuneen Puuvillatehtaan alueelle siinä määrin, että Satakunnan korkeakoululaitoksen kehittäminen -raportissa esitetyt ajatukset kampusalueen siirrosta kaupunkikeskustan ulkopuolelle Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteyteen ei saa puuvillalaisten keskuudessa kannatusta.

Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistys Pointer ry on tehnyt kantansa asiaan selväksi julkaisemalla kannanottonsa, jossa perätään mm. malttia uudistuksille ja nähdään siirto haitallisena, paitsi yliopistokeskuksen kilpailukyvylle, myös Porin kaupunkikeskustan vetovoimalle.

Siirron kannattajat näyttävät olevan opiskelijoiden ja henkilökunnankin keskuudessa varsin harvassa. Opiskelijasihteeri Miina Salminenkaan ei siirtoajatuksille lämpene.

– Yhteistyötä ammattikorkean ja yliopistokeskuksen välillä voidaan kyllä tehdä, mutta kampusalueen siirto ei ole toimiva ratkaisu.

Porin yliopistokeskus paikallaan Puuvillassa

Salmisen mukaan yliopistokeskus on löytänyt paikkansa Porissa.

– Yliopistokeskuksen sijoittuminen keskustan kupeeseen on imagokysymys myös kaupungille. Yliopistokeskuksen näkyminen valokyltteineen jokirannan maisemassa rakentaa positiivista mielikuvaa kaupungista.

– Lisäksi puuvillatehtaan alue on jo kulttuurihistoriallisena ympäristönä yliopistokeskukseen vetovoimaa lisäävä tekijä.

Vastarintaliikehdintää?

Salminen on halunnut tuoda mielipiteensä asiaan siinä määrin selväksi, että on henkilökohtaisena missionaan mm. pistänyt pystyyn facebook- ryhmän nimellä ”Porin yliopistokeskus pysyy Puuvillassa. Piste.”

Ryhmään liittyessään opiskelijat ja henkilökunta voivat ilmaista oman kantansa siirtoa vastaan. Siirron vastustajia onkin ilmaantunut jo huomattava määrä.

– Ryhmä perustettiin 30.1. ja tähän mennessä ryhmään on liittynyt jo yli 200 ihmistä. Suurin osa on yliopistokeskuksen väkeä, mutta ryhmässä on opiskelijoita myös Satakunnan Ammattikorkeakoulusta.

Aktivismi nostaa siis päätään ja kampuksen siirron vastustajat ovat järjestäytymässä, onko muita toimia luvassa?

– Vappu on tulossa ja silloin viimeistään palataan asiaan!


Teksti ja kuvat: Katri Tella