Yliopistokeskus ja SAMK rekrytoivat yhdessä

YLIOPISTOKESKUS JA SAMK REKRYTOIVAT YHDESSÄ5.4.2006Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteinen rekrytointitapahtuma järjestetään 22. marraskuuta Promenadikeskuksessa. Mukaan tulevilta yrityksiltä edellytetään konkreettisia...

YLIOPISTOKESKUS JA SAMK REKRYTOIVAT YHDESSÄ

5.4.2006

Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteinen rekrytointitapahtuma järjestetään 22. marraskuuta Promenadikeskuksessa. Mukaan tulevilta yrityksiltä edellytetään konkreettisia toimenpiteitä opiskelijoiden työllistymisen edistämiseksi, esimerkiksi tarjoamalla työ-, harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkoja. Tilaisuudessa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat saavat kertoa työtoiveistaan ja osaamisestaan.

Yhteistilaisuuden tarkoitus on helpottaa työnantajia työntekijöiden valinnassa ja tehdä samalla oppilaitosten toimintaa tunnetuksi. Yhteinen rekrytapahtuma palvelee kaikkia osapuolia.

Laaja-alaista osaamista lähellä työnantajia

Porin yliopistokeskuksen ura- ja rekrytointipalvelun suunnittelija Susanna Heiniluoma sanoo yhteistyön SAMK:in kanssa olevan antoisaa, eikä vähiten siitä syytä että SAMKilla on vuosien kokemus messujen ja muiden tapahtumien järjestämisestä.

Työelämän murros asettaa työnantajat uudenlaisten haasteiden eteen ja edellyttää avointa asennetta ja valmiutta jatkuvaan kehitystyöhön. Alueen työnantajille tuleekin tarjota konkreettisempaa tietoa opiskelijoiden osaamisaloista sekä siitä, että laaja-alaista osaamista on tarjolla lähellä. Korkeakouluopiskelijoiden osaamisen markkinointi yhteisessä tapahtumassa auttaa osaltaan ymmärtämään opiskelijoiden erilaiset valmiudet.

Tapahtuman sisäinen markkinointi on jo käynnissä ja toukokuun alussa lähetetään työnantajille kutsut tapahtumaan.

Tapahtuman juontajaparina toimivat yliopistokeskuksen ja SAMKin opiskelijat. Päivän puhujaksi on tarkoitus etsiä sopivan valovoimainen satakuntalainen. Musiikista vastaa satakuntalainen Lowlife Rock´n´roll Philosophers. Tapahtumassa on mukana myös Porin Ässät, jonka pelaajat ovat luvanneet myydä tapahtumassa edullisia jääkiekkolippuja.

Opiskelijajärjestöt Pointer ry ja Sammakko ry järjestävät rekrypäivän päätteeksi yhteiset iltajuhlat.

Rekrytointipalvelu on työnantajien ja Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden kohtauspaikka, joka välittää akateemisia osaajia sekä vakituisiin että tilapäisiin työsuhteisiin ja yhteistyöprojekteihin.Porin yliopistokeskuksen rekrytointipalvelu palvelee sekä työnantajia että opiskelijoita.

Rekrytointipalveluista yliopistokeskuksessa vastaa suunnittelija Susanna Heiniluoma, jolle työnantajat voivat lähettää tietoa avoimista työpaikoista tai työntekijätarpeista.
Rekrynetti tarjoaa työnantajille kanavan löytää työntekijöitä Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden joukosta. Työnantajat voivat hakea työntekijöitä Rekrynetistä, jossa on Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden CV-tietoja.

Teksti: Eeva Sinerjoki