Porin ylioppilasteatterilla työntäyteinen kevät

Porin ylioppilasteatteri elää kiireisiä aikoja – teatterin toisen täyspitkän näytelmän ensi-ilta häämöttää kuukauden päässä, ja taustatyö seuraavan produktionkin tiimoilta on jo pitkällä. Menossa on mukana alati kasvava toimelias joukko porilaisia opiskelijoita.
Teatterilla on tällä hetkellä työn alla David Mamet’n näytelmä Sexual perversity in Chicago. Näytelmän ohjaa kokenut porilainen teatterintekijä Virpi Piippo.

70-luvulle sijoittuva, neljän nuoren aikuisen elämää humoristisesti ja melko rohkeinkin sanakääntein käsittelevä teksti tuntui luontevalta vaihtoehdolta, sillä kosketuspintaa nuorten teatterintekijöiden omaan elämään on helppo löytää.

Positiivista lisäpotkua produktiolle toi yhteistyö Palmgren-konservatorion kanssa – näytelmän esitykset järjestetään konservatorion tiloissa Valimosalissa.

Kevään produktion myötä on ylioppilasteatterin toimintaan lähtenyt mukaan uusiakin kasvoja, kuten näytelmän naisrooleissa esiintyvät Liisa Remes ja Suvi Hirvi. Miesrooleissa nähdään teatterin hallitusaktiivit Antti-Jussi Marjamäki ja Lauri Palasto.

- Ohjausta, sekä ääni- ja valosuunnittelua lukuun ottamatta koko produktio toteutetaan teatterin omin voimin, mikä on samaan aikaan sekä haasteellista että palkitsevaa, kertoo ylioppilasteatterin puheenjohtaja Harri Joensuu.

Kesäyön huumaa

Vaikka monella aktiivisella ylioppilasteatterilaisella on tällä hetkellä kädet täynnä töitä kevään ensi-illan tiimoilta, käynnistellään kulisseissa jo seuraavaakin produktiota.

Syksyinen yhteistyö Hyppää pois -näytelmän ohjanneen Anne Mäkisen kanssa saa jatkoa, kun Porin ylioppilasteatteri pääsee tekemään jälleen uuden aluevaltauksen: kesäyöteatteria yhteistyössä Pajurannan kesäteatterin kanssa. Mystiikkaa ja jännitystä huokuvan näytelmän näytökset tulevat sijoittumaan pimeisiin elokuun myöhäisiltoihin.

- Olemme todella innoissamme tästä mahdollisuudesta. Öinen ulkoilmateatteri avaa uudenlaisia näkökulmia teatterin tekemiseen, ja on kokemuksena erilainen niin teatterilaisille kuin varmasti monelle katsojallekin. On myös mukavaa jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä entuudestaan tutun ohjaajan kanssa, Joensuu hehkuttaa.

Isommat produktiot ovat teatterin toiminnan keskiössä, mutta myös pienempiä tilausesityksiä tuotetaan resurssien mukaan. Teatterin seitsenhenkinen hallitus on suunnannut katseensa jo kauemmas tulevaisuuteen.

- Suhtaudumme teatterin kehittämiseen kunnianhimoisesti, ja haaveilemme myös suuremmista produktioista. Teatterillamme on tällä hetkellä mukava aktiivinen ydinporukka, mutta motivoituneet teatterintekijät ovat aina tervetulleita mukaan – mitä enemmän osaajia, sitä parempaa teatteria pystymme tekemään, summaa puheenjohtaja Joensuu.


Sexual perversity in Chicago -näytelmän ensi-ilta on Valimosalissa 12.5.2010.

20.04.2010
Teksti ja kuvat: Anna Vuorinen