Ylioppilasteatteri muuttokannalla

Minne menet, Porin ylioppilasteatteri? Porin ylioppilasteatteri on toiminut viime syksystä lähtien osoitteessa Antinkatu 10. Hallituksen puheenjohtaja Reetta Turtiainen esitteli paikkaa ja kertoi tulevaisuudennäkymistä.
– Tila on ollut käyttötarkoituksiimme varsin hyvä, mutta vuokrasopimus päättyi toukokuun alussa, Turtiainen sanoo.

Antinkadulla esitettiin vielä Porin teatterista tutun Peter-Sebastian Lehtosen ohjaama näytelmä Herra Biedermann ja Tuhopolttajat. Max Frischin kirjoittamaa mustan huumorin klassikkoa esitetään 8.3.–3.5.2014

– Ulkopuolinen ohjaaja on varmasti antanut näyttelijöille paljon. Näytelmä esitettiin myös Jyväskylässä 25.-27.4. järjestettävillä Ylioppilasteatterifestivaaleilla, Turtiainen kertoi.

Kesällä uusia näytelmiä ja syksyllä uusia tiloja

– Kesällä teatteri on tauolla, mutta improvisaatioryhmämme Kosminen karuselli keikkailee tilauksesta, Turtiainen kertoi.

Täysin lomaillessa kesä ei kulu, sillä teatterilaiset työstävät syksyn ohjelmistoa. Myös uudet tilat selvinnevät kesän aikana.

– Kirjoitamme itse syksyn sisällöt. Luvassa on luultavasti useampi pienoisnäytelmä. Syksyn toimipaikka on vielä auki, mutta sitä etsitään aktiivisesti.

Uusille teatterilaisillekin on aina tilausta.

– Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä ja tulla tutustumaan teatteriin, Turtiainen kertoi.

Teatteri kiinnostaa

Turtiaisen mukaan ylioppilasteatteri on vakiinnuttanut viime vuosina asemansa ja näytökset ovat vetäneet hyvin yleisöä. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa sujuu niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

– Porissa teemme paljon yhteistyötä muiden teatteritahojen kanssa ja viime vuonna meidät hyväksyttiin Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n jäseneksi, Turtiainen tiivisti.

Hän ei näe ylioppilasteatterin suosion takana mitään erityistä teatteri-innnostusta, vaan uskoo, että katsojia houkuttelee omintakeinen tyyli.

– Teatteri on ollut käsittääkseni aina suosittu kulttuurimuoto Porissa, ja ylioppilasteatteri tuo siihen oman mausteensa. Improvisaatioteatteri on nyt ehkä hieman nousussa Putouksen vanavedessä, vaikka ohjelma ei oikeaan improiluun mitenkään liity, Turtiainen pohti.

Teksti ja kuvat: Esa Keskinen