Ylioppilasyhdistyksen jännittävä vuosi 2011

Pointerin tuore hallitus haasteiden edessä26.1.2011 Pointerin hallitus vuodelle 2011 on aloittanut toimintansa ja vuosi lupailee paljon haasteita, kiireitä, onnistumisia ja hienoja hetkiä. - Onnistumisilla tarkoitan lähinnä sitä, että saadaan myös...Pointerin tuore hallitus haasteiden edessä

26.1.2011

Pointerin hallitus vuodelle 2011 on aloittanut toimintansa ja vuosi lupailee paljon haasteita, kiireitä, onnistumisia ja hienoja hetkiä.

- Onnistumisilla tarkoitan lähinnä sitä, että saadaan myös asioita toteutettua. Esimerkiksi opiskelijatalon tai oman toiminnan kehittämisen suhteen, tarkentaa Pointerin puheenjohtaja Elina Valtonen.

Kuluvan vuoden suurimpina haasteina Valtonen pitää opiskelijatalo Saikun toiminnan kehittämistä, ylioppilaspohjaisen sisäänoton puolesta puhumista sekä yhteistyökuvioiden syventämistä yliopistokeskuksen sisä- ja ulkopuolella.

Konkreettisimmillaan ylioppilasyhdistyksen toiminta tullee näkymään jäsenistölle juuri valmistumisjuhlien sekä tietenkin vappujuhlinnan kohdalla.

- Vireillä on ollut ajatus yhteisistä valmistujaisista, mutta mikäli tämä osoittautuu syystä tai toisesta liian vaikeaksi, niin vaihdetaan konseptia, mutta pidetään johtoajatus yhdistävyydestä kuitenkin samana, hallituksen jäsen Tommi Iivonen valottaa.

Valtonen mainitsee puolestaan vapun olevan tapahtumista näkyvin ja tarkoituksena onkin tänä vuonna panostaa laatuun määrän sijasta.

Vaikka Pointer on valinnut hallituksensa sisältä vastuuhenkilöt kuhunkin tarvittavaan osa-alueeseen, ollaan hallitustoiminnassa aloitettu uusi käytäntö, jossa kustakin osa-alueesta todellisuudessa vastaa aina vähintään kolme hallituksen jäsentä.

- Näin ollen vastuu tapahtumista ja toiminnasta ei koskaan putoa yhden henkilön niskoille, vaan hänellä on rakenteellisena tukena vähintään kaksi muuta hallituksen jäsentä, Iivonen kertoo.

Käytäväpuheissa hallituksen tapahtumavastaavan puutteen on pelätty johtavan tapahtumien laiminlyöntiin, mutta aihetta pelkoon ei ole.

- Vapun olemme ”ulkoistaneet” ihan siitä syystä, että tapahtumalla on huomattavasti paremmat edellytykset onnistua, kun sitä on hoitamassa ihminen, jolla on siihen aikaa paneutua. Muut tapahtumat, kuten laskiainen ja kastajaiset, olemme vastuuttaneet hallituksessamme oleville henkilöille. Mahdollisuuksien mukaan teemme muiden aine- ja opiskelijajärjestöjen kanssa yhteistyötä, selventää Valtonen kuviota.

Strategian hiontaa

Tällä hetkellä Pointerin hallitus puuhailee vahvasti muun muassa nettisivu-uudistuksen sekä opiskelijataloasioiden parissa.

- Mielestäni olemme päässeet hyvin heti alusta visioinnin ja toimimisen makuun. Esimerkiksi internet-sivujen parissa touhutaan kovasti ja strategiaillan ajankohta on lyöty lukkoon, kuvailee Valtonen alkaneen vuoden kuvioita.

Iivonen pyrkii puolestaan keskittymään Opiskelijatalo Saikun aseman lujittamiseen myös yliopistokeskuksen opiskelijoiden piirissä.

- Tulevaisuudessa jokaisen tulisi muistaa, että Saikun vuokraaminen on opiskelijajärjestöille, luokille, tutor-ryhmille ja vastaaville ilmaista, joten ottakaa talo rohkeasti käyttöönne, Iivonen heittää lopuksi palloa opiskelijoille.


Teksti. Jani Wahlman
Kuvat: Jani Wahlman ja Antero Pajunen