Yrittäjät Hannoverin suomalaisella joulutorilla

Käsityöyrittäjien tuotteet koemarkkinoinnissa23.11.2011 Suomalaisella joulutorilla on pitkät perinteet Saksassa. Hannoverin Ballhofin aukion suomalainen joulutori on avoinna jo 12. kertaa. Suomalaisia tuotteita osataan jo odottaa, siitä kertovat...
Käsityöyrittäjien tuotteet koemarkkinoinnissa

23.11.2011

Suomalaisella joulutorilla on pitkät perinteet Saksassa. Hannoverin Ballhofin aukion suomalainen joulutori on avoinna jo 12. kertaa. Suomalaisia tuotteita osataan jo odottaa, siitä kertovat monet rakennusvaiheen aikana uutta valikoimaa kurkistaneet. Ballhofin vilkas joulutori on valittu tuotteiden koemarkkinointipaikaksi, sillä suomalaisen joulutorin vuosittainen kävijämäärä on noin 40 000 kävijää.

Kattava tuotevalikoima

Nature Craft Satakunta -hanke vie Hannoverin joulumarkkinoille 16 käsityöyrittäjän ja yhden elintarvikeyrittäjän tuotteita. Hankkeessa mukana olevien yrittäjien tuotevalikoima kuvaa monipuolisesti satakuntalaista käsityöosaamista. Satakuntalaista korutaidetta edustavat Jäälasikukka Merja Osasen tinalasikorut ja Ideapaju Maarit Naakan hopeakorut.

Satakuntalaisia taidekäsityön osaajia on parhaillaan esillä myös Berliinissä Suomalaisen Instituutin Juureva – Kunstverk aus Finland -näyttelyssä. Mukana ovat muotoilija Mari Syren hopeakoruilla, Lasistudio Jan Torstensson Oy kierrätyslasituotteilla, keraamikko Sirpa Luukkonen keramiikallaan sekä Taitotakomo Ahjon Akka takorautatöillä.

Tekstiilikäsityön osaamista Hannoverin joulumarkkinoilla esittävät Kainottaren Kaino-tuotemerkin puuvilla- ja merinovillatuotteet sekä Villa Virtuoosin ja Mantin Maailman huovutetut hatut ja asusteet. Suomen pienimmän limonaditehtaan, Anttilan Noutotilan, marjatilallaan tuottamia marjalimonadeja maistatetaan joulutorin herkku-kojussa.

Matkailuyrityksille houkutellaan kävijöitä

Hankkeessa on mukana myös neljä matkailuyritystä, joiden toimintaan esitellään hankkeen tuottamalla saksankielisellä yhteisesitteellä. Saksalaisia matkailijoita odotellaan kokemäkeläisten Anttilan Noutotilan ja Ali-Ketolan tilan, Irjanteella Ruikan Myllyyn ja Kankaanpäässä Varamummola Kurkikorven vieraiksi.

Nature Craft Satakunta -hankkeen edustajat Hannoverissa

Projektipäällikkö Maija Santikko ja projektisihteeri Riikka Kaivola-Häyry ovat olleet koko rakennusajan Hannoverissa. Suomalaisen design-kojun tuotteet on nyt inventoitu, hinnoiteltu ja aseteltu hyllypaikoilleen. Tunnelmat ovat jännittyneen odottavat, sillä joulutorin avaus on keskiviikkoiltana 23.11. klo 19. Hannoverin kaupungin virallinen joulunavaus goottityylisen Marktkirchen edustalla kerää vanhan kaupungin kadut täyteen ihmisiä.

Nature Craft Satakunta - Luovan tuotannon tuotekehitys ja kansainvälistymishanke käynnistyi viime vuoden lopulla. Hankkeen tavoitteena on kansainvälistymisen ja tuotekehityksen ohella kasvattaa yritysten liikevaihtoa ja löytää tuotteille uusia jälleenmyyjiä. Nature Craft Satakunta -hanketta koordinoi Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma. ESR-hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus.Teksti: Riikka Kaivola-Häyry