Yrittäjyys on mahdollisuus

YRITTÄJYYS ON MAHDOLLISUUS20.9.2005 Porin yliopistokeskuksen esr-rahoitteinen rekrytointipalvelu käynnistyi kesäkuussa. Satakunnassa akateemisesti koulutettujen määrä on alhainen Suomen keskitasoon nähden. Alueellista kehittämistä siis tarvitaan....
YRITTÄJYYS ON MAHDOLLISUUS

20.9.2005

Porin yliopistokeskuksen esr-rahoitteinen rekrytointipalvelu käynnistyi kesäkuussa. Satakunnassa akateemisesti koulutettujen määrä on alhainen Suomen keskitasoon nähden. Alueellista kehittämistä siis tarvitaan.

Yliopisto-opintojen tarjoamisen lisäksi työllistyminen on merkittävässä roolissa, kun akateemiset henkilöt valitsevat asuinpaikkakuntaansa opintojen jälkeen. Korkeakoulukulttuuri on Porissa vielä nuorta, eikä yliopistokeskuksen toimialatarjonta ole vielä maakunnassa yhtä tunnettua kuin ammattikorkeakoulun vastaavat.

Tarkoitus on lisätä vuoropuhelua ja tuoda toimialoja tunnetuksi. Susanna Heiniluoma ja Nina Laine aikovat madaltaa yritysten yhteydenottokynnystä. Akateemisuus ei saisi olla pelottava, norsunluutornimainen käsite työnantajille. Koska korkeakoulutus on seudulla nuorta, ei alan työpaikkoja vielä löydy jokaiselle.

Jatkorahoitus riippuu toiminnan vakiintumisesta

- Akateemisten ihmisten työllistyminen on haaste, kertoi Susanna Heiniluoma Rekrytointipalveluista. Yksi mahdollisuus on yrittäjyys, eikä aina tarvita omaa ideaa vaan yrittäjäksi voi lähteä myös toisen perustamaan yritykseen. Rekryhanke on Satakunnassa vireillä ainakin ensi vuoden loppuun.

Jatkorahoituksen saaminen riippuu miten toiminta vakiintuu. Ensitöikseen Susanna ja Nina ABS-yrityskeskuspalveluista käyvät yliopistokeskuksen yksiköt ja laitokset läpi saadakseen kokonaiskuvan siitä, mitä osaamista tarjolla on.

Jotta rekryihmiset paremmin osaisivat markkinoida osaamista eteenpäin, toivotaan sähköiseen rekrynettiin opiskelijoiden cv:itä runsain määrin (katso nettiosoitteet!). Juuri nyt on sopiva aika tuoda itsensä ja taitonsa esille rekrynetin sivuille.

Ura-ja rekrytointipalvelusta lisätietoa: www.porinyliopistokeskus.fi/rekry

Yrityspalveluista lisätietoa www.porinyliopistokeskus.fi > opiskelijat > yrittäjyysopinnot

Rekrynetin osoite on: www.mol.fi/pori/rekrynetti

teksti: Eeva Sinerjoki