Tapahtumat


Tutkimuskaffeet: POMA -Poriin maistereita siemenrahahanke

Ajankohta: 14.12.2023 14:00-14:30
Paikka: Porin yliopistokeskus (Brita)
Osoite: Pohjoisranta 11 A

Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmä järjestää Tutkimuskaffeet -tilaisuuksia opiskelijoille ja henkilökunnalle kerran kuussa. Syksyllä 2023 esitellään Porissa toimivia tutkimusryhmiä, vuoden tutkija sekä siemenrahaa saanut tutkimushanke. Tilaisuudet järjestetään Brita-kahvihuoneessa (III krs).


14.12.2023 klo 14.00 Tutkimuskaffeet: POMA -Poriin maistereita siemenrahahanke
Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmä myöntää vuosittain siemenrahaa tukemaan yliopistokeskuksen yksiköiden välisten tutkimushankkeiden valmistelua. Kevään 2023 haussa myönnettiin 10 000 euroa Poriin maistereita (POMA) -hankkeelle.
Osaajat ovat 2000-luvulla muuttaneet etenkin pääkaupunkiseudulle, jossa korkeakoulutettujen työllisyys on tulomuuton ansiosta kasvanut 64 % (vv. 2000–2016). Korkeakoulupaikkojen lisääminen ei yksin riitä maakuntien osaajapulan ratkaisemiseen, vaan valmistuneet on saatava jäämään ja alueille on houkuteltava myös potentiaalisia muuttajia. Alueiden pito- ja vetovoima ovat keskeisiä kysymyksiä asiantuntijaorganisaatioille, TKI-toiminnalle ja akateemiselle yrittäjyydelle.


Monitieteinen POMA-hanke tarttuu Poria ja vastaavia teollisia työpaikkoja menettäneitä alueita koskettavaan haasteeseen; miten taata alueen pito- ja vetovoima, kun se kilpailee koulutetusta työvoimasta? Ovatko paikkariippumaton työ ja akateeminen yrittäjyys uusia mahdollisuuksia? Hanke toteutetaan Tampereen yliopiston Porin yksikön ja Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön välisenä yhteistyönä.


Tilaisuutta voi seurata myös Teamsissä >>