Äiti Maisteri
Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelmasta tietoa ja taitoa työhön 20.04.2010 Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelma käynnistyi Tampereen yliopiston Porin yksikössä vuonna 2006, ja on tuottanut tähän mennessä kaksi maisteria...
Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelmasta tietoa ja taitoa työhön
20.04.2010
Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelma käynnistyi Tampereen yliopiston Porin yksikössä vuonna 2006, ja on tuottanut tähän mennessä kaksi maisteria. Maisteriohjelmasta valmistui Marja-Liisa Lehtinen kesäkuussa 2009.
Kristiina Österlund on ensimmäinen maisteriohjelmasta valmistunut porilainen.
- Lähdin opiskelemaan syventääkseni osaamistani erityisesti esimiehenä toimimisessa, Porin kaupungin perhepäivähoidon ohjaajana toimiva Österlund kertoo.
Ajatus opiskelusta heräsi, kun lehdessä oli ilmoitus Porissa alkavasta maisteriohjelmasta. Koulutusohjelmaa tutkittuaan Österlund hakeutui koulutukseen, eikä ole katunut päätöstään.
- Minulle on jatkuvasti hyötyä opinnoistani työelämässä, sanoo Österlund.
Tasapainoilua
Mielenkiintoiset uudet hankkeet ja omaan työpaikkaan tehty kehittämistyö motivoivat Österlundia, vaikka luennot usein sijoittuivat iltaan työpäivän jälkeen. Juuri ajan jakaminen oli vaikeinta. Aikuisopiskelija kohtaa opiskellessaan erilaisia haasteita kuin nuori, koska elämässä on opiskelun lisäksi jo työ sekä perhe.
- Lähdin maisteriohjelmaan tietoisesti pitkällä aikataululla, voidakseni antaa aikaa lapsilleni ja miehelleni, Österlund kertoo.
Työ- ja perhe-elämässä kiinni olevalla on myös vahvuutensa; kokemus helpottaa erityisesti ihmisten kanssa toimimista. Österlund on työssään noin kolmenkymmenen alaisen esimies. Vuorovaikutustaitoja ja empatiaa siis tarvitaan.
- Hyvän johtajan on osattava kuunnella ja antaa aikaa työntekijälle. Toivon täyttäväni nämä kriteerit, sanoo Österlund.
Ennätysmäärä hakijoita
Maisteriohjelman opinnoissa opiskelija perehtyy hyvinvointipalvelujen kehittämis- ja johtamistyöhön sekä syventää niiden teoreettista, käytännöllistä ja tutkimuksellista osaamistaan. Opinnoissa korostuu sekä tieteellinen näkökulma että työelämälähtöisyys.
Tänä keväänä Tampereen yliopiston Porin yksikön Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelmaan saapui 86 sähköistä hakemusta, mikä on ennätyksellisen paljon aiempiin vuosiin verrattuna.
Vuonna 2006 Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelmaan hakeneita oli 52 ja vuonna 2008 hakijoita oli 25. Haku on järjestetty joka toinen vuosi.
Maisteriohjelmaan valitaan kymmenen opiskelijaa.
Lisätietoja
Teksti: Piritta Huhta
Kuva: Kristiina Österlund