Opiskelu | 28.01.2025 13:00
Uniikiksi tietotekniikan diplomi-insinööriksi Porissa
Tampereen yliopiston Porin yksikössä on mahdollista opiskella monipuolinen osaamiskokonaisuus tietotekniikan alalta. Tutkinnon ytimessä on teknologian ja data-analytiikan hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi joko työn ohessa tai täysipäiväisesti opiskellen – joko etänä tai Porin kampuksella.
Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmassa pääainevaihtoehtoja ovat tuotantotalous ja ohjelmistotuotannon johtaminen. Sivuaineopintoihin on mahdollista valita oman tutkinto-ohjelman aineopintokokonaisuuksia mm. data-analyysin, generatiivisen tekoälyn ja ohjelmistoliiketoiminnan teemoista, tai monia muita vaihtoehtoja esimerkiksi Porin yliopistokeskuksen muista yksiköistä.
Eero Keski-Petäjä työskentelee päätoimisesti hankekehitystehtävissä rakennusalalla, ja opiskelee samalla Tampereen yliopiston Porin yksikössä pääaineena tuotantotaloutta ja sivuaineena rakennustekniikkaa.
– Lisäksi mahdollisesti luen vielä toisen sivuaineen, tekoälyn. Yliopistossa on mahtavaa, kun opinto-oikeuden sisällä voi tiedonjanossa opiskella enemmänkin, sanoo Keski-Petäjä.
Osa aloittavista opiskelijoista tulee DI-ohjelmaan suoraan edellisestä opiskelupaikasta, osa taas on ollut työelämässä pitkäänkin. Tavallisin pohjakoulutus tekniikan DI-tutkinnolle on AMK-insinöörin tutkinto, mutta ammattikorkeakouluista ja yliopistoista löytyy paljon muitakin vaihtoehtoja. Eero Keski-Petäjä on valmistunut rakennusinsinööriksi (AMK) vuonna 2019. Diplomi-insinöörin ylempi korkeakoulututkinto on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa.
Monimuotoisuuden edut ja haasteet
Tutkinto-ohjelman pohja koostuu pitkälti verkko-opinnoista. Opinnoissa suoritetaan itsenäisesti harjoitustöitä ja lisäksi on etätapaamisia.
– Opiskelu työn ohessa vaatii melko paljon, mutta opinnot ovat mielekkäitä ja kalenterista aikaa varaamalla ne saavat arvoisensa huomion. Opiskelun viihtyvyyttä kohdallani lisää se, että voin tehdä sen kotisohvalta etänä, Keski-Petäjä kertoo.
Opiskelijat ovat kokeneet joustavat opiskelutavat toimivina ja monen mielestä käytäntö onkin sitä parasta teoriaa.
– Pystyn hankekehitystehtävissä rakennusalalla työskennellen koko ajan sitomaan oppimiani asioita työympäristööni ja tehtäviini. Lisäksi arvostan valtavasti lehtoreiden kykyä tarkentaa opettamiaan aiheita koskemaan eri aloilla työskentelevien opiskelijoiden omaa viitekehystä, kertoo Keski-Petäjä.
Monimuotona opintojaan suorittavien opiskelijoiden integroituminen opiskelijayhteisöihin ei ole itsestäänselvyys, se vaatii aina itseltä pientä aktiivisuutta ja viitseliäisyyttä, mutta lopussa kiitos seisoo. Esimerkiksi opiskelijatapahtumat koskevat tietysti myös etäopiskelijoita ja “etäilijätkin" saavat tiedon erilaisista tilaisuuksista, joihin osallistumalla pääsee osaksi erilaisia yhteisöjä.
– Itse olen mielelläni lähtenyt Porin tai Tampereen kampukselle erilaisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja luennoillekin. Suosittelen etänä ja läsnä opiskelevia osallistumaan ja heittäytymään. Yhteisössä saattaa olla sinun tuleva esihenkilösi tai huippuosaaja omaan organisaatioosi, sanoo Helsingissä asuva Keski-Petäjä.
Porin kampus on kaupungin helmi
Opiskelijat ja henkilökunta kiittävät Porin yliopistokeskuksen kaunista ja viihtyisää miljöötä, joka sijoittuu entisen puuvillatehtaan kiinteistöön. Oikeanlainen ympäristö tukee yleistä hyvinvointia ja opiskelumotivaatiota. Opiskelijat tarvitsevat erilaisia mahdollisuuksia itsenäiseen työskentelyyn rauhassa tai työskentelyyn ryhmässä, ja Porin kampus tarjoaakin modernia ja joustavaa työtilaa moneen tarpeeseen.
Vireä ja sopivan kokoinen Pori on kuuluisa runsaasta kulttuuritarjonnasta niin kokijalle kuin tekijällekin. Pori on lisäksi hinta-laatu-suhteeltaan mainio kaupunki opiskelijalle, asumiskustannukset ovat maltilliset ja valinnanvaraa on runsaasti.
Hae Johtamisen ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmaan yhteishaussa maaliskuussa 2025!