Mentorointiohjelma
Mentorointiohjelma on opiskelijoiden sekä työ- ja elinkeinoelämän kontaktifoorumi, joka on avoin kaikille yliopistokeskuksen opiskelijoille.
Kaipaatko tukea urasuunnitteluun? Tarvitsisitko keskustelukumppania työelämän ja työnhaun kysymyksissä? Kiinnostaako yrityselämä ja haluaisit arvokkaita keskusteluja ja kontakteja? Jos vastasit edes johonkin näistä myöntävästi, niin lähde mukaan mentorointiin!
Yliopistokeskuksen mentorointiohjelma on tarkoitettu kaikille yliopistokeskuksen opiskelijoille yliopistosta tai tiedekunnasta riippumatta.
KÄSITTEET
Mentoreina toimivat niin alumnit kuin yrityselämän mentorit, joilla on halua jakaa kokemuksiaan ja olla avuksi opiskelijoille.
ALUMNIMENTORIT ovat yliopistokeskuksesta valmistuneita, yli 5 vuotta työelämässä olleita ammattilaisia.
YRITYSMENTORIT ovat kokeneita, liike-elämän johtavissa tehtävissä monilla eri aloilla vaikuttaneita asiantuntijoita.
Aktorit eli opiskelijat pääsevät hakulomakkeessa esittämään toiveitaan mentorista ja siitä, minkälaisiin kysymyksiin mentorin kanssa halutaan pureutua.
AVOIMUUS, LUOTTAMUS ja SITOUTUMINEN ovat mentoroinnin avainsanoja!
Mentorointi on mentorin ja aktorin vuoropuhelua
Ohjelma käynnistyy helmikuun alussa yhteistapaamisella, jossa käydään läpi mentoroinnin pääkohtia ja tutustutaan mentoriparien kesken. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu mentoriparien omien itsenäisten tapaamisten sarjana. Mentorointityöskentelyn tukena on mentorointiopas, josta löytyy vinkkejä mm. tutustumiseen ja tapaamisten teemoittamiseen. Mentorointiohjelma päättyy syksyn lopulla verkostoitumistilaisuuteen, jossa tavataan vuoden aikana mentorointiohjelmassa mukana olleita. Koko mentoriohjelman yhteisiä tapaamiskertoja ovat siis kevään avaustilaisuus ja syksyn verkostoitumistilaisuus.
KÄYTÄNNÖISTÄ: Mentorointi vaatii molemminpuolista sitoutumista, jotta mentorointiparin luottamus- ja vuorovaikutussuhde pääsee kehittymään.
- Suositeltava tapaamisten määrä on vähintään viisi.
- Tapaamiseen kannattaa varata n. tunnista kahteen.
- Tapaamisaikataulu on parien itse määriteltävissä, mutta jatkuvuuden vuoksi tapaamisajankohdat kannattaa sopia hyvissä ajoin, vaikka jo ensimmäisellä tapaamisella.
- Myös yhteydenpitotavasta tapaamisten välillä on hyvä sopia.
TUKEA: Yliopistokeskus tukee parin mentorointitaivalta mm. antamalla parien käyttöön tiloja tapaamisia varten sekä mahdollistamalla tapaamisia kahvilassa. Muuna aikana mentorointi etenee itsenäisesti mentoriparin sopimin tavoin.
MIETITYTTÄÄKÖ?
Milloin mukaan?
Yliopistokeskuksen mentorointiohjelmaan osallistuvat opiskelijat voivat tulla mukaan missä tahansa vaiheessa opintojaan, mutta suositeltava aika olisi valmistumisvaiheen ollessa lähellä.
Mitä saan?
Mentorien avulla opiskelijoiden on mahdollisuus saada kontakteja, verkostoja ja työmahdollisuuksia sekä halutessaan kutsuja yritysvierailuihin tai erilaisiin verkostoitumistapahtumiin.
Mentorit ovat erittäin sitoutuneita jakamaan osaamistaan ja myös kyseenalaistamaan asioita. Mentoreilla on usein myös luottamustehtäviensä kautta monipuolinen näkemys yhteiskunnasta.
Mitä vaaditaan?
Kokemuksen mukaan sitoutuminen, oma-aloitteisuus ja aktiivisuus sekä aika ja motivaatio ovat avain onnistumiseen!
Tervetuloa mukaan!
Yhteyshenkilöt mentoroinnissa:
Opiskelijoiden ja alumnimentoroinnin yhteyshenkilö on Päivi Elonen (yliopistokeskus).
Yritysmentoroinnin yhteyshenkilöt ovat Ilona Wessman ja Pekka Virtanen (Prizztech Oy).
Hae mukaan mentorointiohjelmaan!
Seuraava yliopistokeskuksen mentorointiohjelma käynnistyy helmikuussa 2025. Hakuaika ohjelmaan on 4.10.-31.12.2024. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella. Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos jokin asia mietityttää.