03.02.2016 11:48
Defibrillaattori Porin yliopistokeskuksen 1.krs pääaulassa
Porin yliopistokeskukseen on vastikään hankittu defibrillaattori. Laite on sijoitettu 1.krs pääaulaan käytettäväksi äkillisissä hätätilanteissa!Laite on puoliautomaattinen ns. maallikkodefibrillaattori, joka opastaa käyttäjää ja kiinnitettäessä avun...
Porin yliopistokeskukseen on vastikään hankittu defibrillaattori. Laite on sijoitettu 1.krs pääaulaan käytettäväksi äkillisissä hätätilanteissa!
Laite on puoliautomaattinen ns. maallikkodefibrillaattori, joka opastaa käyttäjää ja kiinnitettäessä avun tarvitsijaan analysoi sydämen rytmin automaattisesti. Laite latautuu vain, jos sydän tarvitsee iskun. Turhaa iskua laitteella ei siten voi antaa.
Muista! Ensimmäinen 5min on ratkaiseva! Uskalla auttaa!
1) Havaitse ja Hälytä apua! Soita 112
2) Aloita paineluelvytys! (tahti: 100 kertaa minuutissa)
3) Defibrilloi - ja jatka elvytystä!
--
Tärkeimmät sydänpysähdyspotilaan ennusteeseen vaikuttavat tekijät ovat nopea havaitseminen, avun hälyttäminen, välittömästi aloitettu painelu-puhalluselvytys ja mahdollisimman varhainen defibrillaatio. Jokainen minuutti jonka defibrillaatio viivästyy heikentää potilaan ennustetta 10-15%.
Defibrillaatiolla tarkoitetaan rintakehän läpi sydämeen annettavaa sähköiskua, jonka tarkoituksena on lopettaa sydämessä sydänpysähdyksen yhteydessä vallitseva kaaosmainen tila, kammiovärinä, ja saada sydämen oma tahdistusjärjestelmä taas toimimaan normaalisti (sinussolmuke).
lähde: Suomen AED-yhdistys