Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssi haastaa pohtimaan kulttuuriperinnön ja matkailun yhdistämistä

Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017 järjestettävä kansainvälinen Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC2017) -konferenssi auttaa matkailualan toimijoita, kehittäjiä ja markkinoijia löytämään vastauksia ja käytännön ratkaisuja muun muassa siihen,...

Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017 järjestettävä kansainvälinen Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC2017) -konferenssi auttaa matkailualan toimijoita, kehittäjiä ja markkinoijia löytämään vastauksia ja käytännön ratkaisuja muun muassa siihen, miten matkailijoille voidaan tarjota suomalaisen luonnon ja kulttuurin muovaamaa paikallista elämäntapaa ‒ ja samanaikaisesti tarjota matkailun tuotteita ja palveluita liiketaloudellisesti kannattavalla ja kestävällä tavalla.

‒ Suomen matkailulla menee viimeaikaisten uutisten mukaan lujaa. Mutta estääkö vauhti meitä näkemästä ilmeisiä uhkatekijöitä? Vaarana on, että matkailutuotteilta ja -kohteilta häviää aitous ja omaleimaisuus, joka ammentaa paikan kulttuuriperinnöstä ja sen säilyttämisestä. Konferenssissa kysytään, osaammeko varautua tulevaisuuden haasteisiin, kertoo yksi konferenssin pääjärjestäjistä, yliopistotutkija Arja Lemmetyinen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017 järjestettävässä kansainvälinen Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC2017) -konferenssissa viisikymmentä puhujaa eri puolilta maailmaa jakaa matkailun, kulttuurin ja vieraanvaraisuuden yhdistäviä käytännön kokemuksiaan haastaen kuulijoita löytämään ratkaisumalleja.

‒ Konferenssin puhujina ovat paitsi alan terävintä kansainvälistä kärkeä edustavat akateemiset osaajat, myös käytännön työssä ansioituneet toimijat. Pelillistäminen, tarinankerronta ja tulevaisuusajattelu avaavat uusia ulottuvuuksia kehittää matkailua kulttuuriarvot huomioiden, Lemmetyinen sanoo.

Omana erikoissessionaan konferenssissa perehdytään rannikkoalueiden ja saariston kulttuuriperintökohteiden kestävään matkailuun ja siihen, miten mobiilisovellukset ja tarinankerronta tarjoavat saariston luontoelämyksiä ekologisesti kestävällä tavalla.

Matkailun kestävä kehitys on YK:n valitsema teema vuodelle 2017. Konferenssin aloituspäivä 27.9. on lisäksi Maailman matkailupäivä.

Konferenssi jalkautuu paikallisiin kulttuurikohteisiin

Edeltäjiensä tapaan (Istanbul 2014, Amsterdam 2015) järjestyksessään kolmas HTHIC2017 jalkautuu paikallisiin kulttuurikohteisiin tarjoten autenttisen kokemuksen kulttuuriarvojen sisällyttämisestä paikanmarkkinointiin.  

‒ Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön hallituksen puheenjohtajan, Erik Rosenlewin visioissa suomenruotsalaisen teollisuussuvun tarina osana Porin brändiä syventää matkailijoiden elämyksiä ja tuntemuksia kaupungista.  A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n omistamalla Noormarkun Ruukkialueella paikan kulttuuriperintö on tämän päivän menestyvän matkailupalveluliiketoiminnan ydintä. Tästä kertoo suvun edustaja, toimitusjohtaja Peter Ahlström. Tarjolla on satakuntalaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan, Lemmetyinen avaa ohjelmaa.

Kaksi ilmaista puheenvuoroa osana Suomi Finland 100 -ohjelmaa

Osana konferenssia toteutetaan kaksi ilmaista, yleisölle avointa asiantuntijapuheenvuoroa Suomi Finland 100 -ohjelmassa:

Torstaina 28.9. professori Markku Wilenius (Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus) ”Kaupunkien elävöittäminen tulevaisuudessa” – millaisen käsikirjoituksen laadimme kaupungille, jota ihmiset tulevat ihailemaan ympäri maailmaa.

Perjantaina 29.9. professori Anna Sivula Turun yliopistosta (historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos) kertoo teollisesta kulttuuriperinnöstä ja tarinoiden merkityksestä niiden säilyttämiselle.

Tutustu konferenssin ohjelmaan ja puhujiin (rekisteröityminen maksulliseen konferenssiin): http://www.heritagetourismhospitality.org

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toimii konferenssin paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Elgin & Co ja useiden suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Konferenssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkijoiden, yrittäjien, kouluttajien ja kehittäjien aitoon vuoropuheluun sekä tiedon ja kokemusten vaihtoon.

Lisätietoja:
Arja Lemmetyinen, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö, p. 050 520 0770, arinle@utu.fi