21.09.2017 11:28
Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssissa 27.‒29.9. puhutaan matkailun ja kulttuuriperinnön merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa
Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017 järjestettävässä kansainvälisessä Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC2017) -konferenssissa keskitytään erityisesti rannikoiden ja saariston kulttuuriperintökohteiden matkailuun. Matkailun kestävä kehitys on...
Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017 järjestettävässä kansainvälisessä Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC2017) -konferenssissa keskitytään erityisesti rannikoiden ja saariston kulttuuriperintökohteiden matkailuun. Matkailun kestävä kehitys on YK:n valitsema teema vuodelle 2017. Konferenssin aloituspäivä 27.9. on myös Maailman matkailupäivä.
Konferenssin noin 50 puhujaa eri puolilta maailmaa jakaa matkailun, kulttuurin ja vieraanvaraisuuden yhdistävää tutkimustietoa ja kokemuksiaan matkailu- ja kulttuurialojen toimijoille ja tutkijoille. Puhujina kuullaan alan terävintä kansainvälistä kärkeä edustavia akateemisia osaajia sekä käytännön toimijoita. Puheenvuorot avaavat uusia ulottuvuuksia siihen, miten matkailua voidaan kehittää pelillistämisen, tarinankerronnan ja tulevaisuusajattelun keinoin - kulttuuriarvot huomioiden.
‒ Suomi ja Pori rannikkokaupunkina luovat erinomaiset puitteet tälle kansainväliselle areenalle. Vesistöjen ja kulttuuristen ympäristöjen hyvinvointia lisäävä vaikutus sekä kestävä matkailu ovat tavoittelemisen arvoisia teemoja sekä kaupunkien että maaseudun matkailun ja kulttuurin toimijoille, kehittäjille, kouluttajille ja markkinoijille, sanoo yksi konferenssin pääjärjestäjistä, yliopistotutkija Arja Lemmetyinen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.
Konferenssin ohjelmassa on muun muassa arkkitehti, valokuvaaja Diederik Sixin puheenvuoro ”Land of Water”. Hollantilainen Six on erikoistunut teknisesti vaativiin vesistöprojekteihin muun muassa Ghanassa ja Amsterdamissa. Hän on myös Hollannin International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) -kulttuuriperintöjärjestön puheenjohtaja.
Kaksi yleisölle avointa puheenvuoroa osana Suomi Finland 100 -ohjelmaa
Konferenssin ohjelmassa on kaksi ilmaista, yleisölle avointa asiantuntijapuheenvuoroa osana Suomi Finland 100 -ohjelmaa:
Torstaina 28.9. kello 9.40‒10.30 tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius Turun yliopistosta puhuu kaupunkien elävöittämisestä tulevaisuudessa – millaisen käsikirjoituksen laadimme kaupungille, jota ihmiset tulevat ihailemaan ympäri maailmaa.
Perjantaina 29.9. klo 11.00‒11.50 professori Anna Sivula Turun yliopistosta (historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos) kertoo kulttuuriperinnöstä ja tarinoiden merkityksestä sen säilyttämiselle sekä myös teollisen kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja kehittämisestä. Yhtenä esimerkkinä teollisesta kulttuuriperinnöstä ja sen kehittymisestä on Porin Puuvilla.
Tilaisuudet ovat englanninkielisiä.
Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toimii konferenssin paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Elgin & Co ja useiden suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Konferenssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkijoiden, yrittäjien, kouluttajien ja kehittäjien aitoon vuoropuheluun sekä tiedon ja kokemusten vaihtoon.
Konferenssin koko ohjelma ja puhujien esittelyt löytyvät osoitteesta http://www.heritagetourismhospitality.org.
Lisätietoja:
Arja Lemmetyinen, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö, p. 050 520 0770, arinle@utu.fi