PUPA tarjoaa rahoituksen Porin seudulla toteutettaviin projekteihin

PUPA tarjoaa rahoituksen Porin seudulla toteutettaviin projekteihinViime syksynä luotu PUPA-toimintamalli käynnistyy varsinaisesti 2015 alussa. Pori Urban Platform of Aalto University (PUPA) -alusta kiinnostaa kuitenkin jo nyt paikallisia toimijoita ja...

PUPA tarjoaa rahoituksen Porin seudulla toteutettaviin projekteihin

Viime syksynä luotu PUPA-toimintamalli käynnistyy varsinaisesti 2015 alussa. Pori Urban Platform of Aalto University (PUPA) -alusta kiinnostaa kuitenkin jo nyt paikallisia toimijoita ja mahdollistaa myös Aalto-yliopiston läsnäolon Porin alueella.

Satakuntalainen elinkeinoyhtiö Prizztech on ilmaissut kiinnostuksen mahdolliseen yhteistyöhön teknologiayritysten kuten Technip ja Outotec sekä Aalto-yliopiston välillä. Yritykset toivoisivat yhteistyön tuovan uutta tietoa, tutkimuksia ja ideoita ja tarjoaisivat vastavuoroisesti mahdollisuuden yhdistää opiskelun alojen todellisuuteen.
 
PUPAn myötä Aalto-yliopisto voi toteuttaa opetukseensa ja tutkimukseensa liittyvät projektit Satakunnan alueella. Ensi syksyn rahoituksen hakukierros on jo käynnistynyt. PUPAn kautta mikä tahansa Aallon koulun laitos, yksikkö tai ohjelma voi hakea tukea Porin ja Satakunnan alueella järjestettäville projekteille.
 
- Projektit voivat olla esimerkiksi kursseja, seminaareja tai taiteellista tuotantoa. Ne voivat olla Aallon yksikön yksin toteuttamia tai yhteistyössä jonkun alueellisen partnerin kanssa tehtyjä, kertoo tutkimuspäällikkö Taina Rajanti.
 
- PUPAlta voi hakea tukea muun muassa opiskelijaliikkuvuuteen kattamaan erityisesti opiskelijoiden matkat ja asumisen kustannukset, jatkaa Rajanti.
 
- Kokonaisia hankkeita PUPA ei rahoita vaan toimii alustana, jonka kautta hankkeita voi toteuttaa. Tarjoamme esimerkiksi tiloja, apua käytännön järjestelyihin tai yrityskumppanin hakuun, tukea seminaarin tai kenttätutkimusmatkan kuluihin, selittää Taina Rajanti.

Yhteistyö on jo startannut

Aalto-yliopiston taiteen laitoksen uusi maisteriohjelma ViCCA (Visual Culture and Contemporary Art) on suunnitellut jatkaa ensi syksynä yhteistyötä Porin kaupunkisuunnittelun kanssa.

- Toimintaan on kuulunut taiteellisia interventioita kaupunkitilaan, ja nyt viimeksi keväällä rakennettiin galleria julkiseen tilaan uudelle asuma-alueelle. Syksyllä on tarkoitus esitellä tuloksia sekä kaupunkisuunnittelulle että asukkaille, sanoo Rajanti.

Samantyyppisiä kaupunkitilaan liittyviä kokeiluja tullaan jatkamaan. Taiteen laitoksen kuratoinnin pääaineen (CuMMA) kanssa on tehty sopimus yhteistyöstä Porin taidemuseon kanssa. Myös arkkitehtuurin laitos on sopinut yhteistyöstä liittyen Porin asuntomessuihin 2018. Tulevaisuudessa PUPAn toimintaan halutaan mukaan myös toimijoita insinööri- ja meriteollisuudesta.

Lisätietoja:

Porin yksikön tutkimuspäällikkö Taina Rajanti, +358 50 3845662, taina.rajanti(at)aalto.fi
Professori Harri Laakso, +358 50 3090654, harri.laakso(at)aalto.fi
Professori Trevor Harris, +358 50 3416822, trevor.harris(at)aalto.fi