Vieraileva professori tukemaan TuKKK:n Porin yksikön yrittäjyystutkimusta ja kansainvälistymistä

Vieraileva professori tukemaan TuKKK:n Porin yksikön yrittäjyystutkimusta ja kansainvälistymistäTurun yliopistossa on myönnetty vierailevan professorin arvonimi professori Colm O’Gormanille. O’Gorman tulee tekemään yhteistyötä Turun kauppakorkeakoulun...

Vieraileva professori tukemaan TuKKK:n Porin yksikön yrittäjyystutkimusta ja kansainvälistymistä

Turun yliopistossa on myönnetty vierailevan professorin arvonimi professori Colm O’Gormanille. O’Gorman tulee tekemään yhteistyötä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön yrittäjyysprofessori Ulla Hytin ja muiden yrittäjyystutkijoiden kanssa. Päätoimessaan Dublin City Universityssa Irlannissa O’Gorman toimii yrittäjyyden professorina ja tutkimuksesta vastaavana varadekaanina.

Kaksivuotisen vierailuprofessuurin aikana O’Gorman käy Porissa säännöllisesti. Yhteistyö ei rajoitu vierailuihin, vaan sitä tehdään tiiviisti ympäri vuoden. Yhteistyön tavoitteena on käynnistää uusia kansainvälisiä tutkimusprojekteja ja tukea Porin yksikön tutkimustoiminnan kehittymistä kohti kansainvälistä kärkeä.

- Professori O’Gorman on kansainvälisesti arvostettu yrittäjyystutkija, joten uskon että vierailusta ja yhteistyöstä on meille todella hyötyä, iloitsee yrittäjyysprofessori Ulla Hytti.

- Kansainvälistyminen on kauppakorkeakoulussa tärkeä strateginen tavoite, joka meillä Porin yksikössä on otettu vakavasti, toteaa Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön johtaja Esa Puolamäki.  Koska yritysten toimintaympäristö on yhä kansainvälisempi, meidän täytyy olla ainakin yhtä kansainvälisiä. Vain siten voimme vastata alueen yritysten tarpeisiin myös tulevaisuudessa, Puolamäki jatkaa.

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön kansainvälistymisessä on otettu ripeitä askeleita. Vierailevan professorin lisäksi yksikössä on vastaanotettu tänä syksynä ensimmäiset kansainväliset vaihto-opiskelijat. Muita kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja mahdollisuuksia tunnustellaan aktiivisesti tutkimus- ja opetustoiminnan kehittämiseksi. 

Professori Colm O’Gorman on väitellyt tohtoriksi Trinity Collegessa Dublinin yliopistossa vuonna 1991. Väitöskirjan aiheena oli: ”Kasvun strategiat: Tutkimus strategisista ominaisuuksista ja kasvuprosesseista nopeasti kasvavissa pk-yrityksissä”. Vuodesta 2007 lähtien hän on toiminut yrittäjyysprofessorina ja vuodesta 2010 lähtien tutkimuksesta vastaavana varadekaanina Dublin City Universityn Business Schoolissa. Aiemmin O’Gorman on ollut tutkimustehtävissä University College Dublinissa ja vierailevana tutkijana ESADEssa Barcelonassa, Espanjassa ja Jönköpingin kauppakorkeakoulussa Ruotsissa. O’Gormanin tutkimusalueita ovat yrityskasvun ja yrittäjyysaktiivisuuden tutkimus. 

Lisätietoja vierailusta antavat:
• Yrittäjyysprofessori Ulla Hytti, 040-540 9112, ulla.hytti(at)utu.fi
• Yksikön johtaja Esa Puolamäki, 050-576 3401, esa.puolamaki(at)utu.fi