06.11.2017 17:28
Karhukaupungin sydämessä kesätöissä
Porin kaupungintalo on monelle meistä tuttu rakennus ulkoapäin, mutta harva on astunut näyttävistä ovista koskaan sisään. Nämä ovet avautuivat itselleni ensimmäisen kerran mennessäni helmikuussa työhaastatteluun, jonka seurauksena pääsin työskentelemään...
Porin kaupungintalo on monelle meistä tuttu rakennus ulkoapäin, mutta harva on astunut näyttävistä ovista koskaan sisään. Nämä ovet avautuivat itselleni ensimmäisen kerran mennessäni helmikuussa työhaastatteluun, jonka seurauksena pääsin työskentelemään tässä kauniissa rakennuksessa lähes koko kesän. Tästä alkoikin kesällä kolme kuukautta kestänyt matkani tutkimusharjoittelijana Porin kaupungin konsernihallinnon elinvoimayksikössä.
Työpaikka monipuolisuutta ja oppimismahdollisuuksia pullollaan
Harjoittelijan työtehtäviin kuului laaja-alainen auttaminen konsernihallinnon ja eri toimialojen kehittämis- ja suunnitteluprosesseissa. Harjoittelu mahdollisti myös tutustumisen kaupunkiorganisaation muutoksen johtamiseen ja muutostarpeisiin, kun käynnissä oli kattava Porin organisaatiomuutos, joka astui voimaan 1.6.2017.
Suurimmat työkokonaisuudet koskivat Satakunnan SOTE-uudistuksen valmistelua ja Porin toimintaympäristökatsauksen uudistamista, jonka teimme yhdessä toisen harjoittelijan kanssa esimiehemme opastuksella. Toimintaympäristökatsauksen muutosprosessi lähti liikkeelle tiedonhankinnasta, edeten siitä taulukoiden ja kaavioiden teon kautta kohti uuden brändiuudistuksen mukaisesti tehtyä viimeisteltyä lopputulosta.
SuomiAreenan vilskeessä
Harjoittelupaikan työnkuvaan kuului myös paikkavastaavana työskentely SuomiAreena-viikon hulinoissa. SuomiAreena on Porissa järjestettävä yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka kerää vuosittain pariinsa kymmeniä tuhansia kävijöitä.
Paikkavastaavan työtehtäviin kuuluivat tapahtumajärjestäjien avustaminen ja yleisön opastaminen tapahtumaviikon aikana. Paikkavastaavien työllä on erittäin merkittävä rooli, sillä he toimivat ikään kuin käyntikortteina itse tapahtumaan.
Työpaikkanamme toimi Gallen-Kallelankadulla sijaitseva Aika-lava. Viikon aikana lavalla ohjelmassa nähtiin muun muassa erilaisia Suomi 100 -projekteja, pitchausta, kokkausta ja innovaatioiden esittelyä.
Viikko SuomiAreenan parissa oli uskomaton kokemus, jonka kautta pääsi tutustumaan upeisiin ihmisiin ja seuraamaan heidän ammattitaitoista työskentelyään. Työilmapiiri oli loistava ja yhteistyö rautaista, kun punatakkiset viipottivat menemään paikasta toiseen varmistaen asioiden täydellisen sujuvuuden.
Mitä jäi käteen?
Harjoittelupaikassa ehdottomasti parasta oli työn tarjoama monipuolisuus ja se, että pääsi kattavasti tutustumaan eri alojen henkilöiden työskentelyyn hyvinkin läheltä katsottuna. Oli myös hienoa päästä itsekin jo hieman harjoittelemaan itsenäistä asiantuntijatyöskentelyä ammattitaitoisten ihmisten opissa.
Työ tuki kauppatieteen korkeakouluopintoja mitä parhaimmalla tavalla. Koulussa opittuja asioita pääsi nyt hyödyntämään käytännössä ja toisaalta työn kautta oppi jälleen uutta myös koulua ajatellen. Harjoittelussa samaan aikaan ollut VTK Iida Mäkelä kommentoikin osuvasti:
- Käytimme työssämme paljon MS Officea, jota koulu tuki todella hyvin. Lisäksi oli hienoa päästä oppimaan muun muassa tilastokeskuksen karttaohjelman käyttöä, mistä on tulevaisuudessa varmasti hyötyä.
Työpaikka konsernihallinnon tutkimusharjoittelijana oli ikimuistoinen kokemus, täynnä ihania ihmisiä ja uusia oppeja. Tämä työ teki kesästä parhaan mahdollisen!