18.06.2018 20:38
Opiskelijakulttuurin elävöittäjä
Opiskelijajärjestö Pointerin toimistosihteeri Jenni Jäntti on monessa mukana. Digitaalisen kulttuurin opintojensa lisäksi hän on ehtinyt palvella opiskelijoita Pointerissa sekä toimia useissa opiskelijajärjestöissä.
Kaarinasta kotoisin oleva Jenni opiskelee Turun yliopiston Porin yksikössä digitaalista kulttuuria sivuaineenaan kulttuurituotannon suunnittelu. Lisäksi hän on työskennellyt kuluneen lukukauden aikana muutaman tunnin päivässä Pointerin toimistosihteerinä. Hän on vastannut asiakaspalvelusta, haalarimerkeistä, tapahtumalipuista ja kampuspyörien vuokraamisesta.
- Opiskelu on hauskempaa, kun osallistuu sen ympärillä muuhunkin toimintaan. Pointerin toimistolla tutustuu opiskelijoihin ja saa olla mukana Porin opiskelijajärjestöskenessä, Jenni toteaa.
Järjestöaktiivi luo Porin opiskelijakulttuuria
Toimistosihteerin pestiä edelsi vuosi Pointerin hallituksessa. Pointer on yliopistokeskuksen eri yliopistojen yhteinen opiskelijajärjestö, joka ajaa opiskelijoiden etuja. Samanaikaisesti Jenni vaikutti myös Kulma ry:n hallituksessa, eli Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoiden ainejärjestössä. Hän kertoo haluavansa olla mukana luomassa opiskelijakulttuuria.
- Porissa opiskelijakulttuuri on vielä nuorta eikä niin vakiintunutta. Siihen voi vielä vaikuttaa ja sitä voi muokata. Esimerkiksi Porin kaupunki markkinoi Poria tällä hetkellä opiskelijakaupunkina. Nyt opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen opiskelijakaupunki Pori on.
Jennillä ideat eivät jää puheen tasolle. Hän on perustanut Porispeksi-yhdistyksen, jonka tarkoitus on tuottaa Poriin opiskelijoiden musiikkiteatteri-improvisaationäytelmiä. Nämä speksit ovat yleisiä yliopistokaupungeissa, mutta Porista ne vielä Jennin mukaan puuttuvat. Porispeksillä on suunnitteilla omia näytöksiä ensi vuoden keväälle.
- On kiva nähdä, ottaako toiminta täällä tuulta alleen, pohtii Jenni.
Pysyäkseen perillä emoyliopiston ajankohtaisista asioista, haki Jenni myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon. Sinne hänet myös valittiin.
- On mielenkiintoista tutustua Turun yliopiston kampukseen ja kuulla, mikä siellä on milloinkin pinnalla. Ne eivät välttämättä ole samoja asioita kuin Porin yksikössämme, Jenni valottaa.
Järjestötoiminta harrastuksena
Sosiaalisen naisen vapaa-aika kuluu pitkälti järjestötoiminnan parissa. Loppuajan hän käyttää rentoutumiseen.
- Hyödynnän Pointerin liikuntaetuja ja käyn Hyvinvointicenterillä joogassa.
Toisen vuoden digitaalisen kulttuurin opiskelija pitää tärkeänä tutkia sosiaalisen median ilmiöitä silloin, kun ne ovat pinnalla. Hän kokee, että niistä saa silloin irti eniten.
- Olen itse vegaani ja kandidaatintutkielmassani selvitin Facebookin sipsikaljavegaaniryhmän vaikutuksia jäsentensä ruokailutottumuksiin, selvittää Jenni.
Kesällä hän aikoo opiskella muutaman avoimen yliopiston kesäkurssin Turussa. Sinne naisen vie myös vapaaehtoistyö Ruisrockissa. Samalla on kiva käydä katsomassa Turun lähellä asuvia vanhempia.