Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry on Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat, jotka ovat maksaneet ylioppilaskuntansa jäsenmaksun ja täyttäneet Pointerin jäsenlomakkeen.

Pointer on perustettu vuonna 1988, kun korkeakouluopetus vakiintui Porissa. Yhdistys toimii Porin yliopistokeskuksessa opiskelijoiden edunvalvojana.

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan yhdistää Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoita, toimia heidän edunvalvojanaan Porin kaupungissa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään sekä yleisiä ja yhteisiä opintososiaalisia asioita, koulutus- ja opintoasioita sekä vapaa-ajan toimintaa.

Pointerin toimintaa ovat muun muassa uusien opiskelijoiden tutortoiminnan, kopiointipalveluiden, bileiden sekä liikuntapalveluiden ja –tapahtumien järjestäminen.

Yhdistys ylläpitää kontakteja Porin kaupunkiin, emoylioppilaskuntiin, ainejärjestöihin, muihin opiskelijajärjestöihin sekä alueen yrityksiin.

Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry on aktiivinen toimija Porin yliopistokeskuksessa, Porin kaupungissa kuin myös satakuntalaisessa opiskelijatoiminnassa. Pointer ry toimintaan kuuluvat muun muassa

  • opiskelijapalvelut Porissa (opiskelijakorttien ja lukuvuositarrojen sekä lukuvuosikalenterien luovutus, liikuntapalvelut, tutortoiminta, kopiointipalvelut ym.)
  • tiedotus (Porin yliopistokeskuksen opiskelijat, satakunnan opiskelijajärjestöt, Porin Opiskelijatalo Saikku ja muut sidosryhmät)
  • edunvalvonta (kannanotot, tutkimukset ja toimiminen erilaisissa työryhmissä)
  • yhteistyö (Porin kaupunki, Porin yliopistokeskus, YTHS, alueen opiskelijajärjestöt, yritykset ja yhteisöt sekä emoyliopistojen ylioppilaskunnat)
  • tapahtumat (Pointer ry järjestää erilaisia opiskelijatapahtumia Porissa. Pointer ry:n vuoden suurin tapahtuma on keväällä järjestettävä Akateeminen Wappu - tapahtuma)