3D-tulostin

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä on 3D-tulostin. Laitteen käyttö on toistaiseksi ilmaista käytettävillä väreillä ja materiaaleilla. Materiaaleista käytettävissä on alkuun PLA ja PLV.

Käyttö

Duoa voi käyttää SD-muistikortilla. Tulostettava kappale viipaloidaan Repetier-Host -ohjelmistossa (ilmainen), josta kappale tallennetaan muistikortille. Tietokoneen ei tarvitse olla usb-yhteydessä tulostimeen (tarvittaessa usb-kaapelin voi lainata palvelukeskuksesta).

Varmista, että mallinnuksen viipaloinnin g-koodi on Prenta Duo -asetusten mukainen! Tarkista nämä käyttöohjeesta tai www.prenta.fi

Tulostinlaitetta olevat käyttöohjeet säilytetään tulostimen alapuolen hyllykössä.

Ethän jätä tulostinta ”valvomattomaan” tilaan pitkäksi aikaa. Mikäli/kun poistut laitteen ääreltä, jätä yhteystietosi laitteen lähettyville!

Huomioithan, mikäli jatkat työskentelyä iltaisin - muista uudelleenkirjautuminen klo 20.30–21.00 välisenä aikana! Siivoa ja sammuta laite käytön jälkeen!

Tarvikkeet

Käytettävissä olevien materiaalien (PLA ja PLV) käytöstä sovitaan Palvelukeskuksen kanssa. Käytön jälkeen materiaalirullat palautetaan Palvelukeskukseen. Myös omien materiaalien käyttö laitteessa on sallittua.

Mallinnukseen suositeltavia ilmaisia ohjelmia mm.:

- Sketchup

- 123D Design