Haulla 'alumnikolumni' löytyi 21 artikkelia.


Eräälle puurtajalle se oli mahdollisuus ponnistaa Porista Prahaan.

Lue lisää

Lue lisää

Satakunnan yhteisökeskukselle on tarjoutunut mahdollisuus viimeisen muutaman vuoden aikana täydentää omaa asiantuntijajoukkoaan erilaisten uusien rahoituskanavien myötä. Olemme tietoisesti rakentaneet työyhteisöämme monialaiseksi kuin orkesteria – pelkistä pianisteista tai huilisteista koostuva orkesteri kun ei pysty kovin monipuolista musiikkia esittämään.

Lue lisää

Vertaan työnhakua kalastamiseen. Mitä tavoittelet, kun lähdet kalaan? Mihin menet kalaan? Millaisia pyyntivälineitä käytät saaliin saamiseen? Oletko liikkeellä yksin vai onko kanssasi myös muita pyytäjiä samalla paikalla? Onko sinulla osaavia kalastustuttuja, jotka voisivat auttaa?

Lue lisää

Etsiessäni uusia haasteita työuralleni kuusi vuotta sitten selailin Satakunnan Kansaa ja huomasin lehti-ilmoituksen opiskelijahausta Porin yliopistokeskuksessa. Opiskelijahaku koski muuntokoulutusta diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä.

Lue lisää

Porin yliopistokeskuksen verkkolehti UCPori News on 4-5 kertaa vuodessa verkossa ilmestyvä julkaisu, jossa esitellään Porin yliopistokeskuksen ajankohtaista tutkimusta ja tapahtumia.

Lue lisää

Lue lisää

Neljä vuotta sitten otin haasteen vastaan ja lähdin muotoilemaan nuorten ylivelkaantumista ehkäisevää toiminta- ja palvelumallia nuorisoasumiseen. Hyppäsin vuoden käynnissä olleeseen hankejunaan monikulttuurisesta lastensuojelusta, jossa olin ollut koordinoimassa rasisminvastaisten työtapojen kehittämistä. Ennen järjestökentälle siirtymistä olin yhteiskehittänyt mm. yleisohjetta historiallisten puutarhojen suojeluun ja kestävään kehittämiseen (RT-kortisto).

Lue lisää

Satakunta on positiivisten rakennemuutoksen maakunta. Osaavalle työvoimalle on kysyntää ja työpaikat kilpailevat työvoimasta. Robotiikka- ja automaatioalalla olisi tarjolla lähes 2000 työpaikkaa.

Lue lisää

Siteeraan alkuun Jari Sarasvuota, jonka Aamulenkki-podcasteja on tullut kuunneltua viime kuukaudet. Jari on tarinallistanut asiansa niin hyvin, että sieltä täältä jää mieleen asioita jopa ilman muistiinpanoja.

Lue lisää

Hyvinvointimme on jo pitkään kehittynyt aineellisen tuotantokyvyn myötä, mutta laskevan rajahyödyn laki vaikuttaa tähänkin ilmiöön. Paikoin aineellisen varallisuuden lisääminen ei enää lisää hyvinvointiamme. Sen rinnalla houkutteleva panos-tuotossuhde...

Lue lisää

Lue lisää

Minulle alumnius on erityisesti sisäinen kunnianimi: menin ja tein! Opinnot valmistuivat ripeästi työn ohessa. En niinkään suorittanut, vaan toteutin haaveeni.

Lue lisää

UCPoriNewsin alumnikolumnisarjan aloittaa Jenita Pernell. Kirjoittaja on vuonna 2006 valmistunut kauppatieteiden maisteri Turun kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä. Hän on ainejärjestö Porin Kylterit ry:n perustaja ja toimii nykyisin mainosalalla yrittäjänä.

Lue lisää

Niin kauaksi Porin seudulta kuin mahdollista! Heti kun mahdollista! Eihän täällä ole mitään! Näin negatiivisesti ajattelin kotiseudustani ulvilalaisena yläasteikäisenä 1990-luvun jälkipuoliskolla.

Lue lisää

Pääkirjoitus Terveisiä yliopistokeskuksen rehtorikokouksesta.15.06.2010 UCPorin ensimmäinen Alumnineuvosto Aktiivisista opiskelijoista kasvaa energisiä alumneja.15.06.2010Alumnit tiennäyttäjinä Opiskelijat odottavat alumneilta tukea ja ohjausta...

Lue lisää

Pääkirjoitus Porista on tullut oikea opiskelijakaupunki!30.09.2010Porin yliopistokeskus viestii ja vaikuttaa Viestintä ja vaikuttavuus -hankkeen tavoitteena on tuoda yliopistokeskus entistäkin lähemmäksi satakuntalaisia.14.09.2010Tutkimuksen sydämessä...

Lue lisää

Pääkirjoitus UCPoriNewsin uusi toimittaja Iiro Lehtonen kertoo pääkirjoituksessaan verkkolehden tulevista linjoista. Kulttuurirajoja rikkomassa Maailmankuulu Richard D. Lewis luennoi ”When Cultures Collide” -seminaarissa kulttuurirajojen ongelmista....

Lue lisää

PääkirjoitusProfessori Tarmo Lipping kertoo yliopistokeskuksen tehtävästä.28.11.2011 Alumnikolumni - Opettajuus arvoon oikeaanAnu Ikonen-Kullberg on vuoden 2011 viimeinen alumnikolumnisti.25.11.2011 Vieras KroatiastaPuuvillassa vieraili...

Lue lisää

Työskentelin Porin yliopistokeskuksessa opettajana noin 10 vuotta. Vuosien aikana sain tavata ihania ihmisiä. Sain opettaa ja ohjata, ja näin vaikuttaa kenties muutaman ihmisen tulevaisuuteen.

Lue lisää

Alumnineuvosto valitsee Vuoden alumnin alumniverkostolta saamiensa ehdotusten perusteella. Vuoden alumni julkistetaan Porin raatihuoneella vapunaattona pidettävässä Wappumatineassa. Vuoden alumni on valittu vuodesta 2010 alkaen.

Lue lisää